(VIDEO) Aterizare ratată la Cluj-Napoca. Un avion cu 116 de persoane la bord a ieșit de pe pistă. Pasagerii acuză: Pista nu era deszăpezită!

07 Ian 2016 | scris de Veronica Micu
(VIDEO) Aterizare ratată la Cluj-Napoca. Un avion cu 116 de persoane la bord a ieșit de pe pistă. Pasagerii acuză: Pista nu era deszăpezită!

UPDATE 10:30 - Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) a demarat o anchetă în cazul incidentului produs, în această dimineață, pe aeroportul din Cluj-Napoca.

"Aeronava care efectua zborul de tip charter numărul OB 9301 pe ruta Otopeni — Cluj — Barcelona la aterizarea la Cluj a întâmpinat un incident minor, depășind suprafața pistei cu aproximativ 5-10 metri. La bord se aflau 110 pasageri și 6 membri ai echipajului. Toți pasagerii au fost debarcați în condiții normale, aceștia fiind transferați în terminalul de plecări, unde primesc suport din partea companiei și a aeroportului. A fost deschisă o anchetă de către CIAS (Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile)", a anunțat compania aeriană Blue Air.

Potrivit comunicatului, "aterizarea s-a efectuat în condiții meteo dificile, ninsoare și zăpadă depusă pe suprafața pistei de aterizare, dar conform buletinelor meteo transmise de turn în limitele admise pentru operare, inclusiv coeficientul de frânare declarat de către aeroport".

.........................................

Incident aviatic pe Aeroportul Cluj-Napoca. O aeronavă Blue Air, cu 116 de persoane la bord, a ratat aterizarea pe pistă, deși, potrivit directorului aeroportului, condițiile de aterizare erau optime. Cursa București - Barcelona efectua o escală la Cluj Napoca. 

La aterizare, aeronava nu a mai putut fi controlată și a ieșit de pe pista de 2.100 de metri, ajungând pe câmp.

Într-o intervenție telefonică pentru Digi 24, David Ciceo, directorulul Aeroportului din Cluj-Napoca, a declarat că aterizarea nu a fost ratată din cauza condițiilor meteo și că pasagerii au fost evacuați în siguranță.

”Un avion al companiei Blue Air, la aterizare, a ieșit în capătul pistei cu aproximativ 20 de metri. Aeronava nu este avariată. Pasagerii au fost evacuați în siguranță. Urmează ca o comisie de investigație de la ministerul Tranporturilor să facă o anchetă. Cu puțin timp înainte de aterizare a fost verificat gradul de frânare a pistei. S-a dat gradul 3, din 5. Piloții aveau toate informațiile legate de pistă. Condițiile erau relativ bune. Se putea face aterizarea”, a declarat David Ciceo.

Pasagerii aflați la bordul avionului îl contrazic, însă, pe directorul Aeroportului din Cluj Napoca. Ei spun că pista nu era deszăpezită, era acoperită de gheață și că utilajele au intervenit abia după ce avionul a aterizat.

"Domnul comandant a aterizat foarte bine, dar autoritățile din Cluj nu au deszăpezit pista. Pe pista era zăpadă când ne-am dat jos din aeronavă. Abia după aterizare, au venit utilajele pentru deszăpezire. N-am primit explicații. Toți suntem teferi, dar speriați", a declarat la Digi 24 Alex Bucur.

"Pista era acoperită de zăpadă și de gheață. Putea să se întâmple o tragedie", a completat Alex Mihai, un alt pasager al aeronavei.

Aeroportul din Cuj-Napoca a fost închis pentru moment.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră