Atenționare de călătorie Ucraina: Incendii de pădure în apropierea Kievului

04 Sep 2015
Atenționare de călătorie Ucraina: Incendii de pădure în apropierea Kievului
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care doresc să meargă în Ucraina că, din cauza incendiilor izbucnite la sfârşitul lunii august, sunt afectate porțiuni întinse de pădure aflate în apropierea capitalei Kiev (între localitățile Brovari și Zazimia — aproximativ 30 ha, între Koblița și Pădurea Mare din raionul Gorodianskii — aproximativ 24 ha), precum și în cartierul Darnița — pădurea Belodebrovskii, situația agravându-se semnificativ pe parcursul zilei de joi,3 septembrie 2015.

Fumul se simte puternic pe întreg teritoriul capitalei ucrainene. Conform măsurătorilor efectuate de stația sanitaro-epidemiologică din Kiev, concentrația de dioxid de sulf în aer depășește de 5 până la 8 ori norma admisă, provocând iritații ale tractului respirator, avertizează MAE, într-un comunicat.

Conform sursei citate, Administrația Regională a orașului Kiev a recomandat suspendarea activității școlare pentru data de 4 septembrie 2015, pentru întreaga zi, precum și alte măsuri destinate populației capitalei, precum: închiderea ferestrelor, evitarea plimbărilor în aer liber, purtarea măștilor de protecție, consumul de produse lactate, sărate, apă, dușuri dese etc. De asemenea, traficul greu a fost restricționat în Kiev.

Citiţi mai multe ştiri din Actualitate!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră