ATENŢIE LA RADARE! Poliţiştii sunt cu ochii pe şoferii vitezomani. Câţi conducători auto au rămas pietoni într-o singură zi

19 Dec 2015 | scris de Mara Răducanu
ATENŢIE LA RADARE! Poliţiştii sunt cu ochii pe şoferii vitezomani. Câţi conducători auto au rămas pietoni într-o singură zi

„Ieri, 18 decembrie, 1.092 de poliţişti, dintre care 817 de la rutieră, au acţionat, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, la nivel naţional, pentru siguranţa traficului rutier şi salvarea de vieţi omeneşti.  Poliţiştii au monitorizat traficul rutier, pe D.N. 1, D.N. 2, D.N. 6 şi D.N. 7 şi i-au sancţionat pe cei care au încalcat regulile de circulaţie, în special pe cele care stabilesc regimul legal de viteză.  Astfel, au fost aplicate, la nivel naţional, 3.098 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care au depăşit viteza regulamentară (102 au depăşit viteza cu peste 50km/h). Pentru un plus de siguranţă, traficul de pe D.N. 1, D.N. 2 şi D.N. 7 a fost supravegheat din aer, cu ajutorul unui elicopter al I.G.Av. - M.A.I“, potrivit sursei citate. 

ATENŢIE LA VITEZĂ! 

Poliţia Română vă reaminteşte că VITEZA cauzează şi agravează accidentele de circulaţie. Le cauzează pentru că reduce posibilitatea de manevrare la timp a autoturismului şi le agravează întrucât şocul e mai puternic, iar consecinţele dramatice.

Viteza scade vizibilitatea, reducând câmpul vizual al şoferului la zona centrală a drumului.

Nu uitaţi! Cu cât viteza este mai mare, şocul produs de accident este mai mare, iar consecinţele mai grave.

Viteza induce stres întrucât îl obligă pe șofer să recepteze un volum mai mare de informații într-un timp mai scurt şi îi scade vigilenţa.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră