Atenţie! Probleme de securitate la Facebook

10 Aug 2015
Atenţie! Probleme de securitate la Facebook
Facebook este, în ultimele ore, ținta criticilor online datorită lipsei de securitate a datelor utilizatorilor, potrivit cityam.com. Astfel, un inginer software a reușit să colecteze informațiile personale ale câtorva mii de utilizatori Facebook... ghicind un număr de telefon.

Funcția „Cine mă poate găsi” este setată implicit de rețeaua de socializare la „public”, ceea ce înseamnă că, chiar dacă doriți ca numărul de telefon mobil să fie ascuns pe site, acesta poate încă fi folosit pentru a găsi folositi această lacună.


„Acum câteva luni am descoperit o breșă în sistemul de securitate Facebook care permite hackerilor să decripteze și să colecteze informații despre utilizatori”, scrie Reza Moaiandin, inginerul software care a descoperit problema de securitate, pe blogulcompaniei la care lucrează.

Reza Moaiandin precizează că a scris despre această problemă deoarece dorește să atragă atenția celor de la Facebook, în speranța că o vor corecta cât mai rapid.

Inginerul spune că a vorbit deja cu cei de la reţeaua de socializare despre problemă și că un purtător de cuvânt al companiei i-a spus că „nu consideră că problema semnalată ar reprezinta o vulnerabilitate de securitate”, dar că monitorizează subiectul.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră