1 an de la atentatele de la Paris. Lumânări aprinse la ferestre, în semn de omagiu

11 Noi 2016 | scris de Gabriela Antoniu
1 an de la atentatele de la Paris. Lumânări aprinse la ferestre, în semn de omagiu

"În spiritul solidarității, îi invit pe francezii din România să aprindă la ferestrele lor o lumânare în semn de amintire. Toți prietenii noștri români, care au fost atât de aproape de noi în momentele de grea încercare și cărora le mulțumim pentru solidaritate, sunt bineveniți să se alăture acestui omagiu', a declarat François Saint-Paul, ambasadorul Franței la Bucureşti, conform unui comunicat.

La un an de la atentatele din 13 noiembrie 2015 de la Paris, Ambasada Franței în România le mulțumește din nou românilor pentru gesturile impresionante de prietenie.

În seara zilei de 13 noiembrie 2015 și în primele ore ale zilei următoareau au avut loc la Paris mai multe atacuri armate, atentate cu bombă și o luare de ostatici, în arondismentele 10 și 11 și în apropierea stadionului Stade de France, situat în Saint-Denis. La Teatrul Bataclan, în timpul unui concert al grupului american de hard rock Eagles of Death Metal, au fost uciși peste 100 de spectatori, dintre cei aproximativ 1500 de spectatori prezenți.

Doi cetățeni români, Lăcrămioara Pop și Ciprian Calciu, care se aflau la o terasă în Paris, au fost împușcați mortal dintr-o mașină, iar alţi doi cetățeni români au fost răniți.

Atentatele au fost revendicate de gruparea Stat Islamic, iar autorităţile franceze au declarat starea de urgență și au reintrodus controalele de frontieră.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră