Românul dispărut după atentatul de la Nisa, identificat printre decedați

19 Iul 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Românul dispărut după atentatul de la Nisa, identificat printre decedați

O familie de români, care locuia în Austria, a fost lovită din plin de atentatul care a avut loc la Nisa de Ziua Națională a Franței.

Alexandra, Cristian și Denis Coman, familia de români, se aflau în vacanță în Franța în ziua tragediei. Dintre ei, băiețelul în vârstă de 7 ani și jumătate a fost primul identificat, cu ajutorul rudelor venite din Germania. Era internat, rănit, în spitalul Lenval din Nisa, la secția reanimare. Anunțul a venit chiar din partea purtătorului de cuvânt al spitalului, Stephanie Simpson. Părinții lui Denis nu erau de găsit la momentul în care acesta a fost identificat printre răniți.

Între timp, demersurile pentru găsirea părinților au continuat, prin intermediul reprezentanțelor statului român în Franța și al Ministerului de Externe. Mama băiatului, Alexandra, a fost și ea identificată printre răniți, în cele din urmă, dar de urma tatălui nu se dăduse.

Marți, Ministerul român de Externe a anunțat decesul bărbatului. Anunțul a fost postat pe site-ul ministerului, cu precizarea că autoritățile franceze au confirmat decesul.

”Ministerul Afacerilor Externe anunță cu profund regret decesul unui cetățean român în urma atacului de la Nisa, membru al familiei dată dispărută anterior. Autoritățile franceze au confirmat decesul.

Procedura de identificare a corpului neînsuflețit al victimei de cetățenie română, efectuată de către autoritățile franceze, s-a finalizat în urmă cu puțin timp, cu sprijinul autorităților române.Reamintim că minorul și mama sa au fost identificați printre răniți, aflându-se internați în două spitale din Nisa. Starea lor de sănătate evoluează pozitiv.

În prezent, reprezentantul Consulatului General al României la Marsilia, precum și consulul onorific la Nisa, se află alături de familia cetățeanului român decedat, acordând în continuare sprijinul necesar.

De asemenea, reprezentanții Ambasadei României la Paris și ai Consulatului General al României la Marsilia mențin legătura permanentă cu Celula de Criză instituită de autoritățile franceze.
Ministerul Afacerilor Externe adresează sincere condoleanțe familiei îndoliate și va acorda întreaga asistență necesară în continuare”, se arată în comunicatul ministerului.

__________________________

Ce mai puteți citi pe miscareaderezistenta.ro:

Incident armat în centrul Marii Britanii: Trei persoane ucise, zona a fost evacuată (VIDEO)

"Dragi profesori, am și eu o nelămurire". REVOLTA unei eleve după ce a depus contestație la BAC

Șoferul ucigaș de la Nisa, schimb de mesaje cu câteva minute înainte de tragedie: "Adu mai multe ..."

“Cine urmează?”. ISIS a publicat un nou MESAJ VIDEO: "Vom ajunge în casele voastre ... omorându-vă şi arzându-vă!"

Premierul turc AMENINŢĂ: Orice ţară care îl adăposteşte pe clericul Gulen va fi în RĂZBOI cu Turcia!

NEGUSTORIE CU MOARTEA, la Nisa! Un tânăr britanic a surprins ULTIMELE CLIPE ale șoferului ucigaș (VIDEO)

Inamicul lui Erdogan are 11 şcoli în România. Clericul Gulen susţine că lovitura de stat a fost o ÎNSCENARE

MASACRUL de la Nisa, surprins într-o FOTOGRAFIE CUTREMURĂTOARE

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră