Creierul atentatelor e încă liber. Belgienii au arestat, din greşeală, pe altcineva

23 Mar 2016 | scris de Veronica Micu
Creierul atentatelor e încă liber. Belgienii au arestat, din greşeală, pe altcineva

UPDATE 13.40 Presa belgiană susţine că suspectul capturat în această dimineaţă de către forţele de intervenţie din Bruxelles nu este teroristul Najim Laachroui, care a fost surprins pe camerele de supraveghere din aeroportul Zaventem, unde 11 persoane au fost ucise şi alte 81 au fost rănite după ce două bombe au explodat simultan în terminalul de plecări. Potrivit  www.lalibre.be, un alt suspect ar fi fost arestat în locul teroristului. 

UPDATE 12:20 - Najim Laachraoui, al treilea suspect care are legătură cu atentatul comis ieri pe aeroportul Bruxelles-Zaventem, a fost arestat în capitala belgiană, în cartierul Anderlecht. Informaţia, care nu a fost deocamdată confirmată de Parchetul federal belgian, apare în publicația belgiană La Derniere Heure, citată de Reuters.

...............................................

Cei trei presupuși autori ai atentatului comis ieri pe aeroportul internațional Bruxelles-Zaventem au fost identificaţi. Doi dintre ei sunt fraţii Khalid şi Ibrahim el-Bakraoui, care locuiau de mulți ani în Belgia, potrivit canalului de televiziune belgian RTBF.

Al treilea atentator, care este căutat de autorități, este un tânăr de 22 de ani, de origine turcă, pe nume Najim Lachroi. 

ADN-ul lui Laachroui a fost descoperit în locuinţele folosite de autorii atacurilor teroriste din noiembrie, de la Paris, soldate cu 130 de morţi şi sute răniţi.

Aseară, poliția a făcut publică o fotografie surprinsă cu camerele de supraveghere cu puțin înaintea exploziilor.

Citeşte şi:

TESTAMENTUL lăsat de Ibrahim el-Bakraoui, înainte de a se detona pe aeroportul din Bruxelles

Care este următoarea ŢINTĂ a ISIS? Ce a descoperit la Bruxelles serviciul secret MI5

Planurile ISIS, descoperite de hackerii Anonymous. Care sunt țintele vizate de teroriști

Imaginea arăta trei bărbați împingând cărucioare cu bagaje. Doi dintre ei, îmbrăcați în negru ar fi fost atentatorii kamikaze. Cel de-al treilea este îmbrăcat cu o jachetă albă, purtând ochelari și o pălărie neagră și împingând un cărucior în care se afla o geantă neagră de mână. El ar fi fugit, fiind căutat de poliție.

În imagine se vede că cei doi bărbați îmbrăcați în negru poartă pe mâna stângă câte o mănușă. Conform unor surse, mănușile le-ar fi permis să ascundă declanșatorul unei bombe sau centuri explozive.

34 de oameni au murit şi 230 au fost răniți, în urma atentatelor comise marți dimineață aeroportul internațional Bruxelles-Zaventem și stația de metrou Maelbeek din capitala belgiană.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră