CA-N FILME. A încercat să tocmească un asasin, de teamă că rămâne fără nimic în urma divorţului

07 Aug 2016 | scris de Marina Constantinoiu
CA-N FILME. A încercat să tocmească un asasin, de teamă că rămâne fără nimic în urma divorţului


Disperată că ar putea să nu rămână cu nimic în urma divorţului de soţul ei, sătmăreanca a încercat să angajeze un raket din Ucraina pentru a-l lichida pe cel cu care a fost căsătorită.

Sătmăreanca Rodica Sabău a încercat în urămă cu trei ani să angajeze un ucigaş plătit pentru a-i ucide soţul, Mircea Sabău, cu care se afla în proces de divorţ. Mobilul crimei îl reprezenta patrimoniul firmei la care Mircea Sabău era asociat unic. Lanţul de farmacii, numeroasele cabinete medicale închiriate unor medici de familie şi magazinul de mase plastice ar valora, potrivit aprecierilor anchetatorilor, aproximativ trei milioane de euro, scrie Vocea Transilvaniei.
Sătmăreanca se temea că nu va obţine nimic din averea soţului în urma divorţului. Femeia a contactat de mai multe ori un interlop sătmărean, căruia i-a cerut cu insistenţă să-i mijlocească contactul cu un racket din Ucraina, dispus să-i ucidă soţul.
Cel puţin la o discuţie cu interlopul, femeia a venit însoţită de fiul său, Mircea Lucian Sabău, care era la curent cu planurile sale ucigaşe. Povestea a fost semnalată autorităţilor de interlop, care s-a autodenunţat.
Rodica Sabău și Mircea Lucian Sabău au fost trimiși apoi în judecată pentru instigare la omor calificat.
”Condamna pe inculpata Sabău Rodica la pedeapsa privativa de libertate de 5 ani inchisoare si interzicerea drepturilor prev. de art. 64 alin. 1 lit. a si b teza II-a din Codul penal din 1969, pe o durata de 4 ani, ca pedeapsa complementara. Condamna pe inculpatul Sabău Mircea Lucian la pedeapsa de 3 ani inchisoare si interzicerea drepturilor prev. de art. 64 alin. 1 lit. a si b teza II-a din Codul penal din 1969, pe o durata de 2 ani, ca pedeapsa complementara, cu suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei, stabilind termen de incercare de 6 ani. Deduce din pedepsele aplicate inculpatilor durata retinerii, pentru inc. S.M.L si respectiv durata retinerii si a arestului preventiv pentru inc. S.R.. Constata ca nu exista constituire de parte civila in cauza. Obliga inculpatii la plata cheltuielilor judiciare”, se arată în decizia Tribunalului Satu Mare.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră