Artă tradițională indoneziană. Desene și picturi din insula Bali, la Muzeul Astra

30 Iun 2015 | scris de Cristi Severin
Artă tradițională indoneziană. Desene și picturi din insula Bali, la Muzeul Astra
“Artă tradițională indoneziană. Desene și picturi din insula Bali” este cea mai nouă expoziție din calendarul Muzeului ASTRA. Vernisajul va avea loc la 1 iulie, ora 13:00, la Muzeul de Etnografie Universală, Franz Binder (Casa Hermes). Expoziția reunește 30 de desene din Bali, realizate pe suport textil, pe care colecționarul Hans Peter Connerth (Elveția) le-a donat Muzeului Astra. În același cadru, vizitatorii vor regăsi şase tablouri realizate de artiști din Ubud, un important centru cultural din Insula Bali.
Prin intermediul desenelor și al picturilor, expoziția aduce în atenţie aspecte legate de modul de viață și de ocupațiile des întâlnite în Indonezia. În mod tradițional și științific, deopotrivă, pictura balineză este împărțită în trei tipuri de bază: langse (un tip de console folosite la decorarea templelor sau a palatelor), iders-iders (coloane sau suluri) și calendarele.
Lucrările expuse sunt contemporane și păstrează doar anumite trăsături ale picturilor tradiționale. Expoziția va fi deschisă până la 20 ianuarie 2016.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră