ÎPS Ioan Robu: Între 6 şi 14 noiembrie, în bisericile catolice, novena de rugăciuni pentru poporul şi ţara noastră

05 Noi 2015
ÎPS Ioan Robu: Între 6 şi 14 noiembrie, în bisericile catolice, novena de rugăciuni pentru poporul şi ţara noastră
În toate bisericile catolice din Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti, între 6 şi 14 noiembrie a.c., are loc o novenă de rugăciuni (9 zile), consacrată poporului şi ţării noastre, în aceste momente de răscruce.

De asemenea, ofertele de la credincioşii participanţi la slujbele oficiate duminică în toate bisericile catolice din Arhidieceză vor fi destinate ajutorării famiilor cu decedaţi sau răniţi în încendiul de la clubul colectiv.

Aceste anunţuri au fost făcute de Înalt Preasfinţitul Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de Bucureşti, după Liturghia solemnă de sărbătorire cu anticipaţie a zilei de naştere ÎPS Ioan Robu, celebrată, azi, în Catedrala Sf. Iosif, la care au participat preoţi, persoane consacrate şi credincioşi din Arhidieceza Romano-Catolică din Bucureşti.

Arhiepiscopul romano-catolic Ioan Robu a fost, luni, la clubul Colectiv unde s-a rugat pentru decedaţi și pentru cei răniți în tragedia de la clubul colectiv. "Ne rugăm pentru cei care au plecat din această lume, dar ne rugăm și pentru cei care au rămas, cu lacrimi, dar îl rugăm pe Dumnezeu să ne dea mângâiere și speranțe tuturor. I-am spus lui Dumnezeu că îi cer iertare pentru că noi, noi toți, din țară, n-am făcut nimic deosebit ca să nu se întâmple așa ceva, ca România să fie altfel", a declarat ÎPS Ioan Robu.


Şi adevărul vă va face liberi 

Reamintim că ÎPS Ioan Robu s-a născut la 6 noiembrie 1944. La 22 decembrie 1984 a fost instalat episcop la Bucureşti, în Catedrala Sf. Iosif. Iar la 29 aprilie 1990, a fost numit Arhiepiscop-Mitropolit de Bucureşti, în prezenţa delegatului Sfîntului Părinte Papa Ioan Paul al II-lea, Angelo Sodano. Din 2001, ÎPS Ioan Robu este membru de onoare al Academiei Române.

 Motoul stemei sale episcopale este „Et veritas liberabi vos”. Şi adevărul vă va face liberi, verset din Evanghelia după Sfântul Ioan (In, 8,32).

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră