Lovitură. Curtea de Apel a dispus arest LA DOMICILIU pentru interlopii Bogdan și Răzvan Mararu

03 Feb 2016 | scris de Cristi Ionescu
Lovitură. Curtea de Apel a dispus arest LA DOMICILIU pentru interlopii Bogdan și Răzvan Mararu

Frații Bogdan și Răzvan Mararu, condamnați în primă instanță la 15 ani, respectiv 12 ani de închisoare, pentru că l-au angajat pe moldoveanul Vitalie Proca să îl asasineze pe liderul lumii interlope din Piatra Neamț, Ioan Dumitru Mironescu, vor fi plasați în arest la domiciliu. Decizia este definitivă și a fost luată de Curtea de Apel București, instanță care a dispus înlocuirea arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu.

Frații Mararu se aflau în arest preventiv din 13 februarie 2013, iar în aprilie 2015 au fost condamnați la ani grei de închisoare pentru organizarea atentatului din cartierul Vitan. Procesul se află în faza de apel la CAB. Cei doi sunt acuzați de procurori că, în toamna anului 2012, l-au instigat și i-au acordat sprijin lui Vitalie Proca pentru a-l ucide pe Ioan Mironescu.

Astfel, pe 26 noiembrie 2012, Vitalie Proca s-a deplasat în cartierul Vitan din București, în urmărirea lui Ioan Mironescu, însă l-a confundat pe acesta cu un tânăr de 26 de ani, Răzvan Mircea Isăila, asupra căruia a tras mai multe focuri de armă cu un pistol mitralieră AK 47, în timp ce tânărul își parca autoturismul. După ce a observat că Răzvan Mircea Isăila nu a decedat, Vitalie Proca a coborât din autoturism și, folosind un pistol Makarov, a executat mai multe focuri de armă în direcția tânărului.

Vitalie Proca a fost prins în Rusia și adus în România, fiind condamnat recent de Tribunalul București la 12 ani și jumătate închisoare.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră