Am scăpat de o grijă! Se redeschide Arena Naţională

13 Mar 2016 | scris de Sorin Anghel
Am scăpat de o grijă! Se redeschide Arena Naţională

Statul român a cheltuit peste 200 de milioane de euro pe un stadion care stă închis de câteva luni.

Nu America este tărâmul tuturor posibilităţilor, ci România. Construim autostrăzi care se prăbuşesc ca şi cum ar fi făcute din piese de Lego şi băgăm sume exorbitante în stadioane ce nu respectă legislaţia. Practic, statul român aruncă bani pe fereastră din cauza unui hăţiş birocratic împotriva căruia “tinerii frumoşi şi liberi” au ieşit în stradă în toamna anului trecut. Cu ce s-au ales? Doar cu schimbarea Guvernului. La noi nu se schimbă sistemul, ci doar numele hoţilor.


Arena Naţională a înghiţit de două ori mai mulţi bani decât s-a cheltuit la Torino pe amenajarea stadionului pe care joacă Juventus. Hardughia de beton stă închisă de câteva luni pentru că nu are şi nici nu a avut vreodată aviz de funcţionare de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Şi asta în condiţiile în care acolo s-au jucat jeci de meciuri cu tribunele arhipline, s-a ţinut chiar şi o finală de Europa League.


Problema celui mai mare stadion din ţară a fost transformată într-un război pe plan politic. Suntem într-un an electoral, era şi păcat să nu se întâmple asta. Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a arătat cu degetul către Răzvan Sava, primarul interimar al Capitalei. Edilul a ieşit şi el din jumătatea proprie şi a trimis săgeţi nu doar către şeful fotbalului românesc, pe care îl acuză de propagandă politică, dar şi către vicepremierul Vasile Dancu, care conduce şi Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Publice, pe motiv că nu ar fi oferit Primăriei Generale un agrement cu ajutorul căruia se putea obţine avizul de funcţionare de la ISU.


Astăzi, în cadrul unei emisiuni difuzate de către Pro TV, Dancu a anunţat că mâine va fi pus la dispoziţia primarului Răzvan Sava documentul pe care îl aşteaptă o ţară întreagă. Să desfacem şampania, să dăm cu artificii, să ne îmbătăm, să ne bucurăm! ”Dacă din 2011 până în 2016, primăria s-ar fi preocupat să aducă buletine de analiză, cum a depus acum, ar fi fost mult mai simplu. Ne-au adus, după un scandal mediatic, în 3 martie, de la un laborator din Italia care e superior celui ISU şi care spune că e de categoria B, deci se pot desfăşura meciuri. Probabil că luni, în cadrul şedinţei Comisiei, agrementul va fi oferit Primăriei şi deci se vor putea desfăşura meciuri în viitor pe Stadionul Naţional”, a declarat Dancu, la emisiunea ”După 20 de ani” difuzată duminică de ProTV.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră