Aplicarea legii falimentului personal, amânată cu încă cinci luni

27 Iul 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Aplicarea legii falimentului personal, amânată cu încă cinci luni Galerie foto (2)

Intrarea în vigoare a Legii privind procedura insolvenței persoanelor fizice se amână cu încă cinci luni pentru pentru pregătirea personalului responsabil cu aplicarea ei, anunţă Executivul.

Termenul de intrare în vigoare a legii a fost prelungit de la 1 august 2017 la 1 ianuarie 2018, printr-o ordonanță adoptată joi de Guvern. Decizia a fost luată de Executiv din cauza complexităţii domeniului reglementat prin această lege, precum și  a punctului de vedere al Consiliului Superior al Magistraturii în care semnalează faptul că este nevoie de pregătirea riguroasă a capacității administrative a instanțelor chemate să aplice procedurile insolvenței persoanelor fizice.

De asemenea, în adresa CSM se menționează și faptul că legislația recent adoptată privind darea în plată oferă soluții alternative pentru ipotezele în care dezechilibre contractuale au dus la pierderea utilității contractului pentru una din părți, mai precizează Guvernul.

Legea insolvenței persoanelor fizice a fost adoptată în Parlament la  20 mai 2015. Aplicarea Legii insolvenței persoanelor fizice a mai fost amânată cu un an, respectiv până în decembrie 2016, iar ulterior, cu încă șapte luni, termenul pentru intrarea în vigoare fiind stabilit pentru 1 august 2017.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră