Apelul plin de furie şi disperare al Liei Bugnar: Azi la 19 am spectacol. Sper din toată inima că o să am sala goală. Mergeţi la Universitate!

03 Noi 2015
Apelul plin de furie şi disperare al Liei Bugnar: Azi la 19 am spectacol. Sper din toată inima că o să am sala goală. Mergeţi la Universitate!
Actriţa Lia Bugnar a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj care se constituie un îndemn pentru noi toţi, cei care ne-am săturat de nepăsare, nedreptate, neglijenţă, ne..., ne... Mesajul spune totul, nu mai are nevoie de adăugiri, de aceea îl redăm integral. Precizăm doar că pe reţeaua de socializare Facebook a apărut un anunţ de mobilizare, pentru a chema bucureștenii la un miting, marți, în Piața Universității, pentru demiterea primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, începând cu ora 18.00.

Convocarea a fost postată pe pagina "DEMISIA Piedone, subordonaţilor lui şi tuturor celor răspunzători", alături de mesajul: "SĂ NU MAI LĂSĂM OAMENII SĂ FIE SACRIFICAŢI ÎN NUMELE ŞPĂGII!".

« Astăzi la ora 19 eu am spectacol, dar sper din toata inima că o sa am sala goală pentru că toată lumea va fi de la ora 18 la Universitate să urle împotriva hoţilor criminali care ne conduc. Cei trei patroni de club au fost arestaţi şi au deja, sunt sigură, sorţile la fel de negre ca ale celor care au fost în seara aia la concert.

Nu pot să nu mă gândesc că cei trei tineri (şi ei sunt tineri) nu sunt nişte oameni puşi pe căpătuială cu orice preţ. Dacă ar fi fost, ar fi făcut spectacole cu Doru Octavian Dumitru, sau Alex Velea, sau cu mai ştiu eu cine.

Când faci concerte pentru public de nişă, mai ales cu intrarea gratuită, e clar că nu îmbogăţirea imediată e scopul tău principal. Au avut fără îndoială greşelile lor, uriaşe, dar sper că suntem toţi conştienţi că buba aia mare nu e la ei, e la cei care au permis ca un club să funcţioneze aşa. Ani de zile am jucat prin subsoluri. N-am să uit, cu vreo 10 ani în urmă, seara în care repetam textul într-o bucătărie (singura cabina a actorilor) şi brusc a ţâşnit apa din podea, au sărit câteva gresii şi s-a făcut un fel de fântână arteziană.

N-am să uit firele care ieşeau perverse de prin toţi pereţii. Şi ştiu sigur că patronul acelui subsol era (şi este) un om cu o fire de artist, iubea teatrul, iubea jazzul, a sfârşit prin a-şi vinde casa pentru a renova hruba aia de club. Acum, la aproape 60 de ani a ajuns să stea cu chirie. Ce vreau să spun este că îmi e familiară specia asta de oameni cu fire de artişti, mai degrabă aerieni, care iubesc ideea de artă, de spectacol, de act artistic "altfel". Nu e vina lor că sunt aerieni, simţul artistic vine de multe ori la pachet cu lipsa de simţ practic.

Dar primăriile şi angajaţii lor ce căcat de altă treabă au, decât să verifice dacă toate aceste lucruri funcţionează cum trebuie? Ca să-mi trec contractul de gaze pe numele meu dupa ce mi-am luat casă, a trebuit să merg vreo nouă zile pe la Distrigaz sau cum se cheamă. Şi acestor patroni de club li s-a dat voie să deschida clubul cu declaraţie "pe propria răspundere"?! N-o lungesc.

Scriu dezlânat din cauza tristeţii şi a furiei. Nu cred că arestarea celor trei patroni face în vreun fel dreptate. Sigur că trebuie să facă puşcărie, au greşit. Dar criminalii nu sunt ei. Criminalii sunt ăia care se pricep la normele de siguranţă ale unui loc public. Ăia care trebuie să dea avizul de funcţionare. Ăia care cer şpăgi în loc să ceară burete ignifug. Ăia sunt criminalii. Şi sper din suflet că azi la ora 18 o să fiţi la Universitate să urlaţi împotriva lor. Şi sper că o să urlaţi aşa de mult şi tare, încât să fiţi acolo şi la 21.30 când terminăm noi spectacolul. Venim şi noi, cu vocile încălzite şi cu sufletele arse ».

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră