Apa Nova refuză să plătească amenda stabilită de Ministerul Sănătății

20 Feb 2019
Apa Nova refuză să plătească amenda stabilită de Ministerul Sănătății

Reprezentanții Apa Nova au declarat recent la o întâlnire cu presa, că amenda în valoare de 10.000 de lei stabilită de Ministerul Sănătății nu a fost acceptată de managementul companiei.

Asta deoarece rapoartele de încercare pe care le-au făcut înainte, în timpul și după scandalul legat de concetrația mare de clor din apa furnizată bucureștenilor, au arătat că apa era potabilă, informează stiri.tvr.ro.

Declaraţiile au fost făcute marţi la staţia de epurare de pe râul Argeş, unde “Apa Nova” a organizat un tur al instalaţiilor, precizează și Știrile PRO TV.

ApaNova spune în continuare că apa pe care a livrat-o bucureştenilor nu a depăşit normele reziduale de clor, de maximum 0.5 miligrame pe litrul de apă şi nu a văzut până acum rezultatele testelor, adaugă sursa citată.

Adrian Stanciu, directorul Direcţiei de producţie al companiei Apa Nova, a explicat: „Clorul folosit pentru dezinfecţie, în formă gazoasă, reacţionează cu ceea ce se găseşte în apă. În acea perioadă, în apă s-au găsit compuşi chimici şi a rezultat cloramina. Cloramina este, la rândul ei, un dezinfectat, dar este unul pe care nu îl folosim în mod uzual. El s-a format în apă care urmare a dozării clorului şi a avut un miros mai intens”.

 


 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră