Cum arată noul model al procesului-verbal de constatare a contravenției rutiere

27 Noi 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Cum arată noul model al procesului-verbal de constatare a contravenției rutiere Galerie foto (2)

Poliția Română a făcut public noul model al procesului-verbal de constatare a contravenției rutiere, pe care l-a completat într-o notă ironică. "Șoferul" amendat se numește Bujorel Grăbiceanu și a fost oprit după ce "a condus repede". În încheierea prezentării, poliția ne sfătuiește să nu facem ca Bujorel!

Acest tip de proces-verbal va fi folosit peste 60 de zile, din 26 ianuarie, pentru sancționarea celor care nu respectă regulile de circulație rutieră.

În cuprinsul lui, au fost introduse mențiunile referitoare la posibilitatea achitării în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării a jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege.

"Noi sperăm să nu vă vedeți numele pe un astfel de document și vă spunem cum: circulați cu respectarea legii", este mesajul Poliției Române, postat în pagina de Facebook.

Ordinul Ministerului de Interne pentru stabilirea modelului de proces-verbal de constatare a contravenției a fost emis ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 203/2018 privind unele măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenționale, reamintește hotnews.ro.

Noutățile sunt că noul proces-verbal nu mai cuprinde referirea la comunicarea înștiințării de plată, pentru că prin Legea 203/2018 s-a stabilit că procesul-verbal este titlu de creanță și înștiințare de plată.

De asemenea, se menționează posibilitatea de plată a amenzii la jumătate din minimul stabilit în lege în 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului.- verbal.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră