Apa din Ineu nu mai e bună de băut. Compania de Apa Arad a emis o atenționare

23 Mar 2016 | scris de Cristi Ionescu
Apa din Ineu nu mai e bună de băut. Compania de Apa Arad a emis o atenționare

Compania de Apă Arad a recunoscut că în câteva localități din zona orașului Ineu apa distribuită populației este improprie consumului uman, fiind recomandat să se folosească doar pentru uz menajer.

 "Având în vedere controalele și buletinele de analiză efectuate la Uzina de Apă Ineu, s-a constatat că apa distribuită populației în localitățile Ineu, Gurba, Șicula, Mocrea și Chereluș este neconformă la parametrii de mangan și fier, fapt pentru care a fost restricționată utilizarea ei pentru consumul uman (băut și gătit)", se precizează în înștiințarea trimisă primăriei orașului Ineu de către conducerea Companiei de Apă Arad.

Primarul orașului Ineu a dispus restricționarea consumului de apă potabilă de la rețea. Autoritățile publice locale au obligația să identifice surse de apă potabilă pe teritoriul administrat și, până la finalizarea acestei acțiuni, să asigure pentru sugari și copiii de până la trei ani apă potabilă fără plată. De asemenea, autoritățile publice locale trebuie să anunțe și medicii de familie privind neconformitatea pentru consum uman a apei. (sursa)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră