Anunțul făcut de ARMATA ROMÂNĂ despre securitatea României (VIDEO)

23 Feb 2016 | scris de Veronica Micu
Anunțul făcut de ARMATA ROMÂNĂ despre securitatea României (VIDEO)

Mihnea Motoc a declarat, în cadrul unui interviu acordat unui post de radio, că în țara noastră ar putea ajunge aproape o mie de militari americani care vor face parte din cele trei brigăzi pe care SUA au anunțat că le vor trimite în Europa din 2017 pentru a întări securitatea aliaților din estul Europei.

"E greu de făcut o estimare foarte exactă, dar cred că așteptarea în ce privește zona noastră din flancul estic, cât și zona nordică, este de nivel echivalent în batalioane. Batalionul este unitate componentă a brigăzii. Din acea brigadă ar putea să desfășoare spre o mie de militari", a explicat ministrul Motoc.

România va cumpăra încă 12 avioane F-16

Ministrul Apărării a mai anunțat că în acest an se vor pune la punct procedurile necesare pentru achiziţia a 12 avioane F-16, urmând ca anul viitor să se desfăşoare licitaţia propriu-zisă. Până atunci, în luna septembrie a acestui an ar urma să sosească în ţară prima escadrilă de F-16 second hand.

"Urmărim să achiziționăm din excedentul disponibil al unor aliați aparatură care este în resurse, este performantă, este operațională. Nu pot să subscriu la etichetarea lor ca fiind de mâna a doua. Nu știm de unde le vom achiziționa. Deocamdată am lansat o cerere de informații de la toate țările aliate care au în dotare asemenea aparate, inclusiv de la SUA și cinci aliați europeni. Așteptăm răspunsurile lor să vedem în ce direcție ne putem duce", a spus Motoc.

Aparatele de zbor au fost cumpărate din Portugalia cu aproape 630 de milioane de euro şi vor deveni operaţionale în 2017.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră