Purtătorul de cuvânt al Guvernului precizează că NU EXISTĂ o decizie de evacuare în cazul Antena Group (VIDEO)

18 Feb 2016 | scris de Cristi Ionescu
Purtătorul de cuvânt al Guvernului precizează că NU EXISTĂ o decizie de evacuare în cazul Antena Group (VIDEO)

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, a susţinut o conferinţă de presă, în care a făcut referire şi la situaţia televiziunilor Intact. “Poziţia premierului a fost destul de clară, a fost doar o interpretare privind modul în care şi-au desfăşurat activitatea cei de la ANAF. Am luat act de solicitare. Nu există o decizie de evacuare, ci o notificare de evacuare voluntară. Decizia de evacuare o ia o instanţă” a spus Dan Suciu.

Consiliul Superior al Magistraturii a reacționat și el în situația posturilor INTACT și invocă o știrbire a statului de drept.
 
"Dezbaterea publică, precum şi mesajele publice ale reprezentanţilor puterii executive şi legislative, începând cu Preşedintele şi Prim - ministrul României, Preşedintele Senatului, parlamentari cu vocaţie de formatori de opinie şi importanţi reprezentanţi ai presei scrise şi audiovizuale conţin aprecieri  de natură a pune sub semnul precarităţii o procedură judiciară  ce se constituie, prin lege, ca parte a procesului penal - şi anume executarea hotărârii judecătoreşti. Astfel de manifestări riscă să exceadă cadrului constituţional în materia înfăptuirii justiţiei în România, prezentând un potenţial de afectare a independenţei şi prestigiului acesteia prin deviere de la principiile statului de drept”, se arată în comunicatul CSM.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră