ANI sesizează Parchetul în cazul senatorului Florian Popa

22 Dec 2015 | scris de Gabriela Antoniu
ANI sesizează Parchetul în cazul senatorului Florian Popa

De asemenea, ANI a constatat că senatorul Popa s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 16 iulie 2010 - 31 ianuarie 2014, întrucât a deținut calitatea de deputat și, ulterior, pe cea de senator, concomitent cu funcția de membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București.

Conform ANI, Florian Popa, ar fi fost în conflict de interese deoarece ca membru în CA al Spitalului Clinic de Oftalmologie București și membru în comisia de concurs alcătuită pentru organizarea examenului de ocupare a funcției de manager al acestui spital a semnat 12 acte prin intermediul cărora, pe de o parte, s-a numit pe sine reprezentant / membru în cadrul CA şi pe de altă parte a participat la organizarea și validarea a două concursuri de ocupare a funcției de manager al Spitalului Clinic de Oftalmologie București, în 2010, respectiv 2013-2014.

ANI precizează că ambele concursuri au fost câştigate de Monica Pop, care s-a aflat în relații continue de muncă cu senatorul Popa, începând din 2004. "Pe lângă raporturile de muncă pe care cei doi le-au avut pe parcursul activității profesionale desfășurată în cadrul U.M.F. “CAROL DAVILA”, aceștia s-au aflat în raporturi de muncă continue, începând cu anul 2011, și în cadrul Comisiei de Disciplină a Colegiului Medicilor din Municipiul București", se mai arată în comunicatul ANI.

De asemenea, ANI anunţă că l-a găsit incompatibil şi pe Stejărel Olaru, deoarece acesta a deţinut simultan funcțiile de membru în CA al Societății Române de Radiodifuziune și administrator al S.C. Standard Proiect Media SRL.

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră