Andrei Chiliman, reținut de DNA

18 Iun 2015
Andrei Chiliman, reținut de DNA
Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost reținut joi seară de procurorii DNA Ploiești, după mai multe ore de audieri, au declarat pentru Agerpres surse judiciare. Potrivit Realitatea TV, edilul Andrei Chiliman va fi dus într-un centru de arest din Câmpina, iar vineri va fi dus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Chiliman, a fost aşteptat, joi la prânz, de procurorii anticorupţie pe aeroportul Otopeni, pentru a fi dus la audieri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Ancheta împotriva edilului Andrei Chiliman, acuzat de trafic de influență, a pornit de la denunţurile făcute de fostul general de aviaţie Gheorghe Boeru, care l-a rândul lui este acuzat de procurorii DNA Ploiești de dare de mită, cumpărare de influență și evaziune fiscală în dosarul de corupţie de la Hidro Prahova.

Edilul Sectorului 1 are în proprietate zeci de hectare de teren. Între acestea, un teren intravilan în Eforie Sud, cu o suprafaţă de 600 mp, 2.000 de metri pătraţi în judeţul Braşov. Alături de mai multe parcele de teren din Bucureşti, primarul şi soţia acestuia mai deţin terenuri în Ilfov, Vaslui, Prahova sau Gorj. Unele sunt obţinute prin cumpărare, cele mai multe sunt moşteniri.

Andrei Chiliman mai deţine patru case în Capitală, două apartamente tot în Bucureşti, o casă de vacanţă în Buzău şi una în Braşov. Potrivit declaraţiei de avere, edilul sectorului 1 mai deţine bijuterii în valoare de 20.000 de euro. Mare iubitor de artă, Chiliman are obiecte de valoare în cuantum de 150.000 de euro.
Acesta este posesorul a doua autovehicule - un Audi A6, fabricat în 2004, cumpărat în 2005, şi un Renault R16, fabricat în 1972, moştenit de la mama soţiei.

Cât priveşte conturile bancare, familia primarului deţine două conturi de depozit în lei şi alte patru conturi în valută. Andrei Chiliman i-a împrumutat fratelui său suma de 15.000 de euro.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră