Anchetă, după ce un copil de OPT ANI a fost trimis de la un spital la altul ȘAPTE ORE până să fie văzut de un medic (VIDEO)

15 Iul 2015
Anchetă, după ce un copil de OPT ANI a fost trimis de la un spital la altul ȘAPTE ORE până să fie văzut de un medic (VIDEO)
Un copilas in varsta de 8 ani a fost purtat pe drumuri de la un spital la altul timp de 7 ore pana cand a fost vazut de un medic, si asta dupa interventia presei si a directorului Spitalului Judetean Mavromati, Corneliu Mihai. Copilasul avea o pilomicoza, infectie a firului de par si foliculului pilosebaceu, afectand zonele paroase ale tegumentului. Mama s-a prezentat la medicul de familie din sat, fiind trimisa ulterior la Sectia de Pediatrie, scrie presa din Botoșani.

"Nu m-a bagat nimeni in seama, din spital in spital am umblat de dimineata de la ora 9, fara mancare fara apa, fara nimic. Prima data m-am dus la Spitalul de Copii, de aici a zis ca e in concediu doctorita si m-a trimis la Spitalul Judetean, de la Spitalul Judetean m-a trimis la dermatologie, de acolo din nou la urgente la Spitalul de Pediatrie, de acolo m-am dus inapoi la Spitalul Judetean, iar de acolo m-a trimis la dermato, langa Manastirea la Popauti si de acolo mi-au spus daca pot dormi undeva in gara, in autogara ca sa pot sa vin a doua zi dimineata si mi-a zis ca e privat si imi trebuie bani, si eu i-am zis ca m-am imprumutat pentru drum si n-am", a spus femeia.

Femeia si copilasul au ajuns mai intai la Centrul de Primiri Urgente de la Sectia de Pediatrie, iar de acolo medicul de garda a trimis-o la cabinetul de dermatologie al singurului medic de la Pediatrie, dr. Carmen Fetcu, care insa se afla in concendiu medical, asa ca femeia a fost indrumata catre Spitalul Judetean. Nestiind unde sa se prezinte, femeia a ajuns la UPU Botosani, fiind indrumata catre ambulatoriu, la dermatologie, unde a ajuns in jurul orel 11:30. Aici a fost primita de asistenta medicului Magdalena Andries, care in acel moment se ocupa in alta parte de un alt pacient, asa ca a fost indrumata spre Sectia de Boli Infectioase de langa Manastirea Popauti. De acolo a fost trimisa din nou la Sectia de Pediatrie, unde a ajuns putin dupa ora 13:20. A fost inregistrat copilul si a fost trimisa din nou la dermatologie, la Spitalul Judetean, insa mergand pe jos, femeia si copilasul au ajuns dupa ora 14:00, atunci cand programul medicului Magdalena Andries se terminase.

Conducerea Spitalului Judetean "Mavromati" a deschis o ancheta in acest caz, iar daca se va stabil ca sunt persoane care se fac vinovate pentru aceasta situati se vor lua masurile in consecinta. "In primul rand orice reclamatie fondata sau nefondata nu ne onoreaza si noi incercam sa tratam cu maxima responsabilitate orice semnalizare si va multumim pe aceasta cale ca ne-ati semnalizat. Am demarat o ancheta pentru a elucida si a merge pe firul evenimentelor, pentru a vedea eventualele greseli care s-au comis si pentru a nu le repeta. Incercam pe cat posibil sa evitam asemenea situatii. In Spitalul Judetean se acorda asistenta medicala de urgenta, asistenta medicala de inalt profesionalism iar o asemenea situatie arunca o lumina nefavorabila asupra intregii activitati a Spitalului Judetean". a declarat Ioan Asaftei, directorul de ingrijiri al Spitalului Judetean.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră