Ministrul Finanțelor anunță că FMI a recomandat României amânarea măsurilor de relaxare fiscală

01 Apr 2016 | scris de Cristi Ionescu
Ministrul Finanțelor anunță că FMI a recomandat României amânarea măsurilor de relaxare fiscală

Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, a declarat că există o recomandare a experților FMI de a amâna noi măsuri de relaxare fiscală pentru ca România să revină la procesul de consolidare fiscală.

"Există recomandarea experților FMI de a amâna introducerea unor noi măsuri de relaxare fiscală tocmai pentru a putea face față altor cheltuieli și pentru a continua, de fapt de a reveni, la procesul de consolidare fiscală. Trebuie să vedem cum arată 2016 din punct de vedere al execuției bugetare și, de asemenea, al încasărilor", a spus ministrul.

Anca Dragu a precizat că, în baza faptului că România este stat membru al FMI, are consultări anuale cu experții acestei instituții cu privire la situația economică proprie.

"România este țară membră a FMI și, în baza acestui fapt, avem consultări anuale în baza art. 4 din statutul instituției, deci avem consultări anuale cu privire la situația economică a țării. În februarie s-a aflat la București o misiune a FMI care exact acest scop a avut, de a conduce consultări în cadrul articolului IV", a subliniat Dragu.

Fondul Monetar Internațional (FMI) recomandă României reducerea deficitului bugetar, pe cash, la 2,5% din PIB în acest an, la 2% în 2017 și la 1,5% în 2018 și atrage atenția că, pentru atingerea acestor obiective, în special pentru anul viitor, ar trebui amânate măsurile de relaxare fiscală ce ar urma să intre în vigoare în 2017.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră