Mare-i Grădina Maicii Domnului! Ana Birchall avizată ministru pentru Afaceri Europene

04 Ian 2017 | scris de Mara Răducanu
Mare-i Grădina Maicii Domnului! Ana Birchall avizată ministru pentru Afaceri Europene

 

„Preluarea primei preşedinţii a Uniunii Europene în 2019, imediat după aniversarea centenarului Marii Uniri va reprezenta o oportunitate pentru crearea unui profil european consolidat al României (...) Practic, vorbim de cel mai important proiect post-aderare care va trebui susţinut de toate forţele politice din România”, le-a spus Birchall senatorilor şi deputaţilor din comisiile parlamentare.

Ana Birchall şi-a continuat pledoaria cu expunerea principalelor obiective ale ministerului pe care urmează să îl conducă: tratament nediscriminatoriu pentru români în Europa, aderarea la Schengen şi eliminarea MCV. ”Aderarea la Schengen rămâne un obiectiv de urmărit, văzut în dimensiunea sa coretă ca simbol al nediscriminării românilor în Uniunea Europeană. Avem obligaţia să ne asigurăm că în orizontul de timp descris de preşedintele Comisiei Europene vom realiza obiectivul de finalizare a Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) pe baza progreselor reale şi necesare evaluate corect, dar fără condiţionalităţi politice de orice fel”, a mai spus Birchall.

Ministrul propus pentru Afaceri Europene a făcut apel la societatea civilă şi la presă să o sprijine în pregătirea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, care va fi exercitată de România în prima jumătate a anului 2019. 

”În pregătirea preşedinţiei, îmi pun speranţe inclusiv în societatea civilă, în mass-media, să fim parteneri în a arăta inclusiv această fru museţe a României care este atât de bogată şi de mult prea multe ori nepusă în valoare. Fiecare dintre noi putem să facem acest lucru pentru a respecta şi a iubi această ţară atât de frumos numită grădina Maicii Domnului”, a spus Birchall.

Un alt moment tensiont al audierilor a fost creat după ce deputatul PMP Eugen Tomac s-a plâns că, după prezentarea făcută de Birchall, nu a mai rămas timp pentru întrebări. ”Domnule deputat, puteţi 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră