Exclusiv. Prima româncă, Ana Becheru, a reuşit să câstige premiul British Expertise International Awards. Profesorii de la Kent University o alintă "Fata lui Brâncuși"

14 Apr 2015
Exclusiv. Prima româncă, Ana Becheru, a reuşit să câstige premiul British Expertise International Awards. Profesorii de la Kent University o alintă
Ana Becheru este prima româncă din lume care a reuşit să câstige premiul British Expertise International Awards, la categoria “Tânărul Consultant al Anului 2015” în Marea Britanie pentru realizarea şi implementarea proiectelor arhitecturale. Festivitatea de premiere a avut loc aseară la Hotelul Royal Garden din Londra în prezenţa unor somităti din Marea Britanie. Acest premiu se acordă anual companiilor şi persoanelor care au realizări de anvergura pe plan internaţional. În prezent “fata lui Brâncuşi” lucrează pentru compania internatională EC Harris Buit Asset Consultancy. Printre proiectele la care a lucrat se numără strategia de reîntoarcere a lanţului de retail Marks & Spencer în Franţa, construcţia de showroom-uri de automobile, renovarea a două hoteluri de 5 stele în Paris şi Geneva etc. 

În urmă cu aproximativ opt ani, Ana Becheru a plecat spre Marea Britanie pentru a-şi continua studiile la Scoala de Arhitectură din cadrul Universităţii Kent. “Marea Britanie m-a atras datorită programului de studiu şi rigoarea Institutului Regal al Arhitectilor Britanici (RIBA).” În prezent, Ana Becheru este membră a Institutului Regal al Arhitecţilor Britanici, unde participă la întâlnirile periodice ale arhitecţilor din regat, ocazie cu care se discută noile proiecte de construcţii şi strategiile de design adoptate de fiecare companie de arhitectură.

După ce a fost nominalizată pe lista scurtă a premiilor British Expertise International Awards  au apărut si reacţiile. Universitatea Kent nu a ratat ocazia să o laude pe studenta româncă, publicând anunţul pe 16 decembrie 2014. Chiar şeful Scolii de Arhitectură, profesorul Don Gray preciza pe site-ul universităţii ca este încantat să o vadă pe Ana Becheru nominalizată pentru premiul “Tânărul Consultant al Anului 2015”. “Aceasta nominalizare spune multe despre înțelepciunea celor responsabili pentru preselecția de la Scoala de Arhitectură Kent (KSA). Ana a fost de nestăpânit şi plină de energie. Era activă în multe activităţi școlare și universitare, dar şi în afara lor. Toată lumea din cadrul KSA îi dorește mult noroc pe 14 aprilie, la prezentările finale din Royal Garden Hotel din Kensington “, mentiona cu admiratie profesorul Don Gray.

Pe lângă universitate, Ana Becheru in calitate de preşedinte al studenţilor români din Marea Britanie s-a implicat în promovarea studenţilor români care studiază în regat. În anul 2010, Camera de Comerţ Britanică-Română a ales-o să coordoneze un proiect “prin care se deschideau uşile companiilor membre către studenţii români prin facilitarea obţinerii de intership-uri în Marea Britanie sau România”. “A fost un eveniment de succes cu participarea a peste 100 de studenţi şi 40 mentori din diversii medii profesionale: medicină, diplomaţie, avocatură, arhitectură şi  business.” Anul acesta, întâlnirea dintre studenţii români şi mentori a avut loc la sediul Institutului Cultural Român din Londra.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră