Aveţi nevoie de FĂRAŞ, MĂTURĂ şi PUNGĂ! Amenzi dure în Sectorul 6 pentru posesorii de câini

05 Aug 2015
Aveţi nevoie de FĂRAŞ, MĂTURĂ şi  PUNGĂ!  Amenzi dure în Sectorul 6 pentru posesorii de câini
Reguli ce trebuie respectate în Sectorul 6 de către posesorii de animale, căci, în caz contrar, amenzile sunt  şi ele pe măsură. Aşa că, mare grijă atunci când scoateţi câinele la plimbare. Concret, posesorii de câini care, în timpul plimbărilor pe domeniul public, nu au asupra lor materialele necesare pentru a face curăţenie riscă amenzi între 200 şi 500 de lei, în sectorul 6. În luna iulie, au fost sancţionaţi pentru această abatere 33 de cetăţeni, potrivit primăriei. 

În luna iulie a acestui an, agenţii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au aplicat 228 sancţiuni contravenţionale persoanelor care nu au întreţinut curăţenia şi igiena în spaţiile adiacente zonelor de locuit, spaţiile de desfăşurare a activităţii, curţi, spaţiile verzi din jurul blocurilor.  Conform prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 120/2010, privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti, nerespectarea acestor condiţii constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 3000 lei pentru persoane juridice şi de la 200 lei la 1000 lei pentru persoane fizice, potrivit mediafax.ro. 

Acţiuni de control în Sectorul 6

În iulie, poliţiştii locali din sectorul 6 au aplicat 33 de sancţiuni contravenţionale posesorilor animalelor de companie care, în timpul plimbărilor pe domeniul public, n-au deţinut asupra lor materialele necesare (făraş, mătură, pungă) pentru curăţarea dejecţiilor provenite de la acestea.  Cei care nu se conformează riscă să fie sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 200 lei şi 500 lei. Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 informează ca acţiunile de control se vor desfăşura permanent, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a asigura curăţenia în sector. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră