Amenzi de până la 50.000 de lei pentru hotelieri. Clienţii pot sesiza neregulile

07 Iul 2015
Amenzi de până la 50.000 de lei pentru hotelieri. Clienţii pot sesiza neregulile
Hotelurile, vilele şi cabanele ce prezintă informaţii nereale în materialele de promovare, în oferte şi pe propriile site-uri ar putea fi amendate de autorităţi cu sume de până la 50.000 de lei, se arăta într-un proiect de act normativ iniţiat recent de Ministerul Economiei. Sancţiunea ar urma să se aplice şi agenţiilor de turism ce recurg la această practică, porivit avocatnet.

Structurile de primire turistică şi agenţiile de turism ar putea primi amenzi drastice dacă prezintă informaţii nereale în materialele de promovare, în oferte, pe firme şi pe site-urile proprii, conform proiectului Legii turismului (pdf), care a fost lansat recent în dezbatere publică de Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului.

Mai exact, prezentarea de informaţii false ar putea fi sancţionata de autorităţi cu sume cuprinse între 10.000 şi 50.000 de lei.

Potrivit documentului, va fi considerată structura de primire turistică "orice construcţie şi/sau amenajare destinată sau folosită pentru cazarea turiştilor, servirii mesei pentru turişti, agrementului, transportului special destinat turiştilor, tratamentului balnear şi de recuperare pentru turişti, organizării de conferinţe şi alte evenimente speciale, împreună cu serviciile aferente".

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră