Amendată cu 1.800 de lei, pentru că mergea fără lumini la bicicletă, ZIUA-N AMIAZA MARE!

26 Mai 2017
Amendată cu 1.800 de lei, pentru că mergea fără lumini la bicicletă, ZIUA-N AMIAZA MARE!

O femeie din Suceava a surprinsă de ochiul vigilent al legii, întrupat într-un echipaj de poliție rutieră, și amendată cu 1.740 de lei pentru că nu avea buletinul de identitate la ea și pentru că mergea pe o bicicletă care nu avea lumini de noapte. Întâmplarea s-a petrecut la ora 10.30 AM!

Vasilica Mirela Andrieș din comuna Udești, județul Suceava a primit un telefon de la farmacie pentru a ridica un medicament pentru copilul său.

A împrumutat o bicicletă de la o rudă și a pornit spre farmacie... Dar pe drum s-a întâlnit cu un echipaj de poliție care a amendat-o pentru faptul că bicicleta pe care mergea nu era echipată cu elemente de iluminat reflectorizante, deși soarele era sus pe cer. La această amendă s-a adăugat și cea primită pentru faptul că nu avea la ea actul de identitate.

Potrivit Monitorului de Suceava, care relatează întâmplarea, Articolul 14, litera d, din HG 1391/2006, pentru care femeia a fost amendată, precizează că bicicleta trebuie echipată, doar pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în față, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar in spate, cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare.

Conform sursei citate, biata femeie a plătit 870 de lei,  conform legii ea beneficiind de posibilitatea de a plăti jumatate din cuantumul amenzii, în cel  mult 48 de ore de la momentul în care a fost primită.

Asta s-ar putea numi ghinion, dacă femeia ar fi avut noroc ar fi fost membră a unui clan interlop sau ar fi avut rude sus-puse prin conducerea județului, polițiștii nici măcar nu i-ar fi remarcat prezența...

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră