Ambasada Franței: Dacian Cioloș NU are cetățenie franceză

12 Noi 2015
Ambasada Franței: Dacian Cioloș NU are cetățenie franceză
Ambasada Franței la București a infirmat joi ”comentariile” din ultimele zile potrivit cărora prim-ministrul desemnat, Dacian Cioloș, ar avea cetățenie franceză. ”În ultimele zile au circulat comentarii potrivit cărora domnul Dacian Cioloș, Prim ministru desemnat, ar avea cetățenia franceză”, se arată într-un comunicat al Ambasadei, remis mariustuca.ro.

Ambasada explică faptul că ”se pare că aceste comentarii se bazează pe textul unui discurs publicat pe site-ul Ambasadei Franței cu ocazia unei recepții, care a avut loc la 5 martie 2015. Această recepție nu a avut legătură cu domnul Dacian Cioloș, care de altfel nici nu a asistat la ea”.

”În textul publicat pe site-ul Ambasadei, s-a menționat, printre altele, în versiunea în limba franceză că domnul Dacian Cioloș este «cetățean româno-francez» iar în versiunea în limba română că domnia sa are dublă cetățenie.

Această informație a fost eronată.

Domnul Dacian Cioloș nu are cetățenie franceză”, continuă comunicatul dat publicității de Ambasada Franței la București.

Reprezentanța Franței precizează că textul a fost șters de pe site-ul său în cursul zilei de joi.

”Ambasadorul Franței regretă difuzarea unei informații inexacte și utilizarea acesteia cu scopul de a crea controversă.

Ambasadorul prezintă scuzele sale cele mai sincere domnului Dacian Cioloș, Prim ministru desemnat de către Președintele României domnul Klaus Iohannis”, se arată în încheierea comunicatului.

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră