Alina Bica, în arest la domiciliu. Decizia judecătorilor Curții Supreme nu este definitivă

22 Oct 2015
Alina Bica, în arest la domiciliu. Decizia judecătorilor Curții Supreme nu este definitivă
Înalta Curte de Casație şi Justiție a decis ca fosta şefă a DIICOT Alina Bica şi fostul şef al ANAF Șerban Pop să fie plasaţi în arest la domiciliu, însă decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată de procurorii DNA. 
 
Judecătorii au hotărât înlocuirea măsurii arestării preventive cu arestul la domiciliu pe o durata de 30 de zile, în dosarul în care cei doi sunt acuzaţi de corupţie, informează Agerpres.
 
Alina Bica şi Șerban Pop au fost arestaţi preventiv pe 2 septembrie, fosta şefă a DIICOT fiind acuzată de luare de mită şi participație improprie sub forma determinării cu intenţie la săvârşirea fără vinovăţie a infracţiunii de abuz în serviciu, iar fostul şef al ANAF de complicitate la dare de mită.
 
Potrivit DNA, în cursul anului 2014, Şerban Pop a primit de la omul de afaceri Horia Simu suma totală de aproximativ 230.000 euro (constând în două contracte de asistenţă juridică încheiate cu firmele acestuia din urmă şi suma de 150.000 euro cash), pentru a interveni la nivelul conducerii DIICOT în scopul soluţionării unui dosar penal care îl privea pe omul de afaceri, într-o manieră favorabilă acestuia din urmă.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră