Alin Cocoş, „CURAT SPOVEDANIE, neicuşorule!“ în faţa anchetatorilor: „Tata m-a pus sa fac tot"

09 Oct 2015
Alin Cocoş, „CURAT SPOVEDANIE,  neicuşorule!“ în faţa anchetatorilor: „Tata m-a pus sa fac tot
Alin Cocoș, fiul fostului soț al Elenei Udrea- cercetat de anchetatori sub control judiciar- şi-a recunoscut astăzi faptele  în faţa judecătorilor de la Curtea Supremă, unde a dat declaraţii în legătură cu dosarul retrocedărilor.  Fiul lui Dorin Cocoş le-a povestit magistraţilor despre cum tatăl său i-a spus să vândă un teren cu 100.000 de euro mai puţin, pentru că are o obligaţie faţă de Alina Bica.

Aşa tată, aşa fiu...


„Tata m-a pus sa fac tot" a spus Alin în faţa instanţei. „La început de 2013 m-am zbătut printre cunoştinţe să îl vând (terenul - n.r.). Am prezentat terenul prietenilor mei, inclusiv lui Gheorghe Stelian, Sergiu Diacomatu şi Georgian Surdu ori Ionuţ Mihăilescu. Nimeni nu l-a vrut. Mihăilescu mi-a cerut copii ale actelor, ca să mă ajute în promovare la cunoştinţe. Am cerut circa 200.000 de euro, să-mi scot măcar cheltuiala. După nu foarte mult timp, mi-a zis că ar vrea să-l cumpere el, împreună cu câţiva prieteni printre care şi Alina. La una dintre întâlniri a venit şi tata, iar Mihăilescu a adus vorba de teren, dar a zis că are doar 100.000 de euro. A subliniat totuşi în faţa tatălui meu, că printre cumpărători se află şi Alina Bica. Tata i-a spus că nu e o problemă, şi că îl vindem cu 100.000. După ce a plecat Mihăilescu, l-am întrebat pe tata de ce a făcut asta. Tata mi-a spus că are o obligaţie faţă de Alina Bica de când era la ANRP. Pe moment nu mi-a spus despre ce e vorba dar am aflat apoi tot de la el că era în legătură cu despagubirea lui Gheorghe Stelian", a spus Alin Cocoş. Obligaţia avea legătură cu despăgubirea lui Gheorghe Stelian.

De ce este acuzat Alin Cocoş 

În dosarul "Bica 2", Alina Bica, Dorin Cocoş, Alin Cocoş, Ionuţ Mihăilescu şi fostului ministru al Economiei Adriean Videanu au fost trimişi în judecată în 25 februarie.  Procurorii o acuză pe Alina Bica, la data faptelor secretar de stat şi reprezentant al Ministerului Justiţiei în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), ulterior procuror şef al DIICOT, de câte două fapte de luare de mită, abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului.

Omul de afaceri Dorin Cocoş este judecat pentru două fapte de trafic de influenţă şi dare de mită, iar fiul acestuia Alin Cocoş, pentru complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la dare de mită.  Procurorii DNA i-au trimis în judecată şi pe Ionuţ Florentin Mihăilescu, fost consilier al lui Alinei Bica, persoană apropiată lui Alin Cocoş, pentru complicitate la luare de mită (două fapte), şi pe Adriean Videanu, la data faptelor acţionar la o societate comercială, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în 14 iunie 2014, Alina Bica ar fi primit, prin intermediul lui Ionuţ Mihăilescu şi în cote parţi egale cu acesta, un teren în suprafaţă de 4.425 metri pătraţi din Snagov.  Anchetatorii susţin că, pentru a ascunde provenienţa acestui teren, Ionuţ Mihăilescu, împreună cu Alin Cocoş, ar fi generat şi intermediat "tranzacţii nereale imobiliare succesive, folosindu-se de relaţii cu prieteni şi membrii de familie".  Dorin Cocoş este acuzat că, în schimbul influenţei exercitate asupra Alinei Bica şi a altui membru al Comisiei Centrale a ANRP, ar fi pretins şi primit, în perioada de după 17 ianuarie 2011, de la Gheorghe Stelian, beneficiarul drepturilor litigioase, denunţător în cauză, suma de 10 milioane de euro, cu condiţia să-i asigure rezolvarea dosarului de despăgubire.


 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră