Alexandru Giboi, directorul general al AGERPRES, nominalizat pentru a fi ales membru al conducerii EANA

17 Iul 2015
Alexandru Giboi, directorul general al AGERPRES, nominalizat pentru a fi ales membru al conducerii EANA
Conform unei informări transmise vineri, 17 iulie 2015, de către Erik Nylen, secretarul general al EANA (Alianța Europeană a Agențiilor de Presă), Alexandru Giboi a fost nominalizat pentru a fi ales membru al consiliului de conducere al alianței de către șase agenții membre (BTA — Bulgaria, CNA — Cipru, GHN — Georgia, AzerTac — Azerbaidjan, ANA-MPA — Grecia, Ukrinform — Ucraina), la propunerea lui Maxim Minchev, director general al BTA. Numărul minim de susținători pentru o asemenea propunere este de două agenții membre ale alianței.

''Această nominalizare reprezintă un important pas înainte în zona europeană, atât pentru mine, cât și pentru AGERPRES. Le mulțumesc colegilor din EANA pentru susținere și pentru încrederea pe care mi-o acordă. EANA este cea mai importantă organizație europeană legată de activitatea profesională a agențiilor de presă, iar poziția de membru al conducerii este una de mare responsabilitate. Sper că nominalizarea aceasta se va materializa într-un vot pozitiv în toamnă'', a declarat Alexandru Giboi, directorul general al AGERPRES.

Este pentru prima dată în istoria alianței când reprezentantul AGERPRES este propus și susținut pentru o funcție de conducere în această organizație. De asemenea, Alexandru Giboi este singura persoană nominalizată pentru acest post.
Alegerile pentru conducerea EANA vor avea loc în luna septembrie, cu ocazia Adunării Generale de la Geneva.


 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră