Alertă pentru românii care merg în Grecia. Fermierii blochează accesul spre aeroporturi, autostrăzi și porturi

05 Feb 2016 | scris de Veronica Micu
Alertă pentru românii care merg în Grecia. Fermierii blochează accesul spre aeroporturi, autostrăzi și porturi

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care călătoresc în Republica Elenă că fermierii eleni au decis blocarea, pentru 24 de ore, începând cu 6 februarie 2016, ora 12:00, a căilor de acces spre autostrăzi, aeroporturi, birouri vamale și porturi. Având în vedere că situaţia blocajelor de trafic este în permanentă schimbare, se recomandă şi verificarea individuală a rutelor avute în vedere de către transportatorii de mărfuri interesaţi de tranzitarea teritoriului elen, se arată în comunicatul MAE.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de alertare, în cazul în care apar situaţii speciale.

Fermierii furioși au blocat și în 2 februarie punctele de frontieră ale Greciei și principalele autostrăzi, nemulțumiți de schimbările aduse de Guvern la sistemul de pensii, relatează Euronews.

Peste 6.000 de tractoare au blocat principalele autostrăzi ale Greciei, în ultimele două săptămâni.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră