După ploi, vine CANICULA! Ce temperaturi ne așteaptă începând de vineri, timp de o săptămână

13 Iun 2016 | scris de Veronica Micu
După ploi, vine CANICULA! Ce temperaturi ne așteaptă începând de vineri, timp de o săptămână

Din păcate, după ploile cu care ne-am confruntat în ultima perioadă, meteorologii nu aduc vești prea bune. Vremea va trece în extrema cealaltă, în țara noastră urmând să se înregistreze temperaturi caniculare.

Astfel, conform unui model meteorologic publicat de Meteociel.fr, începând de vineri 17 iunie, și până pe 22 iunie, va urma o alertă meteo, de caniculă, valabilă în Grecia, Italia de Sud-Est, Bulgaria, România, Serbia, fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Albania, Turcia şi Ucraina.

"În aceste zone temperaturile vor ajunge la 41-43°C", avertizează specialiștii de la Meteociel.fr.

Meteorologii au actualizat, astăzi, informarea de vreme instabilă, fenomene precum averse, descărcări electrice și intensificări vântului urmând să se producă și în zona montană și deluroasă din Oltenia și Muntenia.

Potrivit ANM, în intervalul 13 iunie, ora 12:00 — 14 iunie, ora 21:00, instabilitatea atmosferică se va menține accentuată în majoritatea zonelor țării.

În același timp, pe spații relativ extinse vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua și aspect de vijelie și condiții de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși local 20 — 25 l/mp și izolat 50 l/mp, în special în zona montană și în cea deluroasă din Oltenia și Muntenia.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră