Alertă de Hepatita A în Botoșani: "Șobolanii mișună pe holuri, sunt câteva băi la sute de oameni!"

16 Feb 2016 | scris de Veronica Micu
Alertă de Hepatita A în Botoșani:

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean au luat primele măsuri, s-a făcut igienizare, iar elevii sunt ținuți sub atentă supraveghere.

"Luni, elevii de la Școala nr.2 au fost verificați de către personalul medicale de la Direcția de Sănătate Publică. Marți, copiii de la cele două grupe de grădiniță care funcționează în cadrul Școlii Gimnaziale nr.2 vor fi vaccinați cu acordul părinților ca o măsură preventivă pentru a nu se răspândi virusul", a declarat Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al ISJ Botoșani.

Presa locală scrie că ghetourile din Parcul Tineretului sunt cauza îmbolnăvirilor.

"La ghetouri este un adevărat focar de infecții. Există doar câteva băi la câteva sute de locuitori, șobolanii mișună pe holuri, iar starea toaletelor este jalnică. Nu este exclus ca în următoarea perioadă să apară și alte cazuri ținând cont de faptul că hepatita A, cunoscută și sub denumirea mâinilor murdare, este molipsitoare", relatează botosaniexpress.ro.

"În momentul de față sunt șase elevi din ciclul primar internați la Spitalul de Contagioase Botoșani care provin de la blocurile 135, respectiv 140 din Parcul Tineretului, blocuri vizate pe personalul DSP. Elevii de la școală vor fi monitorizați din punct de vedere medical, școala de altfel a făcut o igienizare", a mai spus purtătorul de de cuvânt al Inspectoratul Școlar Județean.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) a început o anchetă cu privire la cazurile semnalate la ghetouri, fiind luate măsuri sanitare pentru a fi preîntâmpinată apariția de noi îmbolnăviri.

Specialiștii le recomandă părinților ca la primele semne ale bolii - vărsături, amețeli, lipsa poftei de mâncare - să se prezinte de urgență la medic.

La nivelul județului Botosani, anul trecut au fost înregistrate 55 de cazuri de îmbolnăvire cu hepatita A, iar anul acesta, în luna ianuarie s-au depistat 18 astfel de cazuri.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră