Alertă în Buzău și în țară! Un criminalul a evadat de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca

16 Noi 2016 | scris de Veronica Micu
Alertă în Buzău și în țară! Un criminalul a evadat de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca

Bărbatul are 53 de ani, iar ultimii 8 ani și i-a petrecut în acest spital fiind condamnat pentru că și-a ucis mama. Judecătorii au decis atunci că individul a comis oribila crimă fără discernământ.

El a reușit să evadeze marți dimineață, fiind în continuare în libertate.

S-au instituit filtre în trafic, în gări și autogări, iar măsuri similare sunt și în județene limitrofe. De asemenea, au loc căutări cu câini de urmă pentru eventualitatea în care bărbatul s-ar fi ascuns într-un perimetru apropiat spitalului din care a evadat.

Poliţiştii fac apel la populaţie şi solicită oricărei persoane care observă un bărbat cu semnalmentele dispărutului să sune la 112.

Criminalul are 1.63 metri înălţime, este ras pe cap și, înainte de a fugi din spital era îmbrăcat într-o bluză albă, iar pe deasupra avea o bluză de trening verde închis cu două dungi portocalii și pantaloni de culoare verde închis. Este din Bucureşti şi suferă, se pare, de schizofrenie paranoidă, boală psihică ce l-a absolvit de pedeapsa cu închisoarea în urmă cu nouă ani.

A mai evadat și acum trei ani

Individul a mai evadat și în urmă cu trei ani, dar a fost găsit la scurt timp.

În 2007, la 43 de ani, el a șocat o țară întreagă prin fapta sa odioasă. Încă din momentul în care a fost încătuşat, chiar lângă cadavrul însângerat al mamei sale – Niculina Firu, de 74 de ani – omul a şocat prin judecată să morbidă.

"A fost frumos să-mi omor mama!", a spus Marian Trandaf, după ce a comis crima.

În faţa anchetatorilor, Trandaf a descris apoi cu calm totul. "Vreau să fiu asasin în serie. M-am pregătit cu o săptămâna înainte. Atunci am auzit voci care mi-au zis s-o omor pe mama, să o scap de grijile bătrâneţii. Mama trebuia sacrificată.

Vocile mi-au spus să omor pe cineva apropiat şi aşa am făcut. I-am crăpat capul, i-am tăiat gâtul şi am pus uneltele pline de sânge pe un prosop", a declarat atunci bărbatul.

Când a fost reţinut de poliţişti, Marian Trandaf avea în buzunare aproape 800 de euro, bani trimiși de sora lui, plecată la muncă în Italia.

Bărbatul le-a spus cu cinism anchetatorilor că din banii primiţi a cumpărat ciocanul şi cuţitul pe care le-a cumpărat pentru a-şi ucide mama, iar restul l-a păstrat pentru a o îngropa.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră