Ajutor de urgență pentru familia femeii de serviciu decedată în incendiul de la Colectiv

01 Noi 2015
Ajutor de urgență pentru familia femeii de serviciu decedată în incendiul de la Colectiv
Ministrul Muncii Rovana Plumb a anunţat duminică măsurile care au fost luate în cazul femeii care lucra la negru în clubul Colectiv şi a decedat în incendiu, lăsând în urmă cinci copii.

" O echipă mobilă de la Primăria sectorului 3, care a fost coordonată de doamna președinte a Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului și Adopții, Gabriela Coman, a fost la fața locului. Ca măsuri pe care le-am dispus: se instituie plasamentul, în sensul că cei patru copii minori vor fi preluați de sora doamnei care a decedat, ceea ce înseamnă 600 de lei pe lună pentru fiecare dintre copiii minori, pentru cei patru. De asemenea, în urma anchetei sociale, se va da un ajutor de urgență acestei familii de la Ministerul Muncii în sumă de 5.000 de lei", a declarat Rovana Plumb la un post Tv .

De asemenea, ministrul Muncii a mai spus că, în urma verificărilor făcute de inspectorii muncii, s-a constat că nu există date privind situaţia celor care munceau la negru în clubul Colectiv. 

"Avem datele persoanelor angajate pe contract de muncă. Firma a fost controlată de patru ori în doi ani. Era nevoie ca organizatorul de evenimente să anunțe complexitatea desfășurării și a condițiilor pe care le presupunea o astfel de manifestare", a  spus Rovana Plumb. 

Citiţi mai multe ştiri din Actualitate!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră