Ce a decis INSTANŢA în dosarul celui mai BOGAT român. Eliberare sau inspiraţie din spatele gratiilor pentru Ioan Niculae?

31 Aug 2015
Ce a decis INSTANŢA în dosarul celui mai BOGAT  român. Eliberare sau inspiraţie din spatele gratiilor pentru Ioan Niculae?
 Judecătorii au respins cererea lui Ioan Niculae de a fi eliberat condiţionat, aşadar Avocaţii săi pot face recurs. O nouă cerere va putea fi înaintată în 18 octombrie, potrivit Digi 24. 
Ioan Niculae, cel mai bogat român, află, astăzi, dacă va fi eliberat condiţionat, după doar cinci luni de detenție.  Cererea avocaţilor se bazează pe activitatea literară a omului de afaceri. El a scris după gratii cinci cărţi, dar procurorii spun că nu este de ajuns şi că Ioan Niculae ar trebui să ispăşească cel puţin zece luni de închisoare pentru ca procedura să fie îndeplinită.

Potrivit unor surse judiciare, cererea de liberare condiționată a fost formulată după ce Ioan Niculae a scris două cărți, fiind deja analizată de comisia de specialitate din cadrul Penitenciarul Găești, unde omul de afaceri își execută pedeapsa.

Cererea de eliberare condiţionată  formulată după ce magnatul Ioan Niculae  a scris două cărţi 

Cererea de liberare condiționată a fost formulată după ce Ioan Niculae a scris două cărți, fiind deja analizată de comisia de specialitate din cadrul Penitenciarul Găești, unde omul de afaceri își execută pedeapsa. Magnatul Ioan Niculae se află în închisoare, după ce în aprilie a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la doi ani și şase luni închisoare cu executare în dosarul "Mită la PSD", în care a fost găsit vinovat pentru finanţarea ilegală a campaniei electorale a lui Mircea Geoană pentru prezidenţiale.

În același dosar a mai fost condamnat și fostul preşedinte PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, acesta fiind condamnat la trei ani de închisoare.

Care sunt acuzaţiile procurorilor 

Potrivit procurorilor, în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu şi-a folosit influenţa şi autoritatea rezultate din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Brăila a PSD pentru a obţine, cu încălcarea dispoziţiilor legale ce privesc finanţarea partidelor politice, suma de un milion de euro de la Ioan Niculae, patron al SC Interagro SA, bani ce urmau să fie folosiţi în campania electorală prezidenţială, desfăşurată la sfârşitul anului 2009, pentru susţinerea candidatului PSD, Mircea Geoană. Sumele de bani trebuiau să fie date indirect, în sensul că Ioan Niculae urma să achite plăţi către diferiţi furnizori de servicii ce aveau legătură cu campania electorală, inclusiv instituţii implicate în realizarea de sondaje de opinie publică. Astfel, se disimula destinaţia reală a sumelor de bani, ocolindu-se dispoziţiile legale referitoare finanţarea partidelor politic.

În schimbul banilor oferiţi, Ioan Niculae ar fi solicitat ca, în cazul câştigării alegerilor de către candidatul PSD, să fie desemnate persoane care să îi susţină interesele la conducerea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, precum şi la nivelul celor două societăţi naţionale ce aveau ca obiect gestionarea şi distribuirea gazului natural (SNTGN Transgaz şi SNGN Romgaz SA).

În dosar, au mai fost deferiți justiției Gheorghe Teodorescu, acționar al SC Insomar SRL, și Viorel Bărac, director al SC Interagro SA, ambii pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră