ULTIMA ORĂ. Aglomerație în zona stațiunilor montane. Polițiştii recomandă şoferilor să aleagă rutele ocolitoare

09 Aug 2015
ULTIMA ORĂ.  Aglomerație în zona stațiunilor montane. Polițiştii recomandă şoferilor să aleagă rutele ocolitoare
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră , nu sunt anunțate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza vreunui eveniment rutier.

Pe DN1, pe Valea Prahovei, traficul rutier a crescut în intensitate, circulându-se îngreunat în zona staţiunilor montane (mai ales în Predeal), pe sensul de mers către Bucureşti. Pentru a evita aglomeraţia, le recomandăm automobiliştilor care pornesc din Braşov către Bucureşti, să urmeze ruta DN1A Săcele - Cheia - Ploieşti, iar celor care pleacă din zona Bran-Moieciu să folosească traseul DN73 Braşov – Bran – Valea Mare-Pravăţ, DN72A Valea Mare-Pravăţ - Târgovişte, DN71 Târgovişte – Bâldana, DN7 Bâldana – Bucureşti. Se poate folosi şi ruta DN73 Braşov – Bran – Piteşti, A1 Piteşti – Bucureşti, cu menţiunea că pe DN73 Câmpulung - Piteşti se execută lucrări, iar în mai multe puncte se circulă pe o bandă, alternativ, semaforizat.

Autostrada Bucureşti - Piteşti poate prelua fără probleme valorile mari de trafic, singura zonă în care se pot forma coloane este la intrarea în Bucureşti, pe Bulevardul Iuliu Maniu, pe strada Valea Cascadelor şi pe Şoseaua de Centură a Municipiului Bucureşti.

Semnalăm, totodată, că la punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse către Bulgaria, atât din cauza restricţiilor de circulaţie impuse pe DN5(E85) în vederea desfăşurării lucrărilor de reparaţii la podul Giurgiu-Ruse, cât şi din cauza verificărilor efectuate de vameşii bulgari la punctul de trecere a frontierei, traficul rutier se desfăşoară îngreunat, în coloană, pe sensul de deplasare spre Bulgaria, care, în continuare se întinde pe o distanţă de aproximativ 1 kilometru.

Pentru a evita aglomerația, sfătuim conducătorii auto să utilizeze celelalte puncte de trecere a frontierei:

Calafat (rutier);

Negru-Vodă (rutier);

Vama Veche (rutier);

Bechet (trecere cu bacul);

Zimnicea (trecere cu bacul);

Călărași (trecere cu bacul).


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră