România sărbătorită şi... aglomerată. Trafic bară la bară pe DN1. Care este RUTA ALTERNATIVĂ

01 Dec 2016 | scris de Mara Răducanu
România sărbătorită şi... aglomerată. Trafic bară la bară pe DN1. Care este RUTA ALTERNATIVĂ

 

Aenţie şoferi! Festivităţile prilejuite de Ziua Naţională, dar şi de celelalte evenimente organizate în această săptămână în toată ţara impun măsuri de siguranţă suplimentare. Aşadar, poliţiştii au ieşti cu toate radarele înainte! Mare grijă, căci amenzile nu sunt deloc de neglijat...

CITIŢI ŞI: Poliţia a scos „la atac“ artileria grea: cu toate RADARELE înainte!

Sunt peste 250 de evenimente organizate în aer liber, la care sunt aşteptaţi să participe mai bine de un sfert de milion de români, astfel că Ministerul Afacerilor Interne a mobilizat aproape 25.000 de ofiţeri şi subofiţeri de poliţie, jandarmerie, poliţie de frontieră şi pompieri. Şi în trafic au fost luate măsuri speciale.

„8.400 de poliţişti acţionează cu peste 3.500 de mijloace autospeciale şi peste 400 de aparate radar. Poliţia română acţionează şi cu autospeciale neinscripţionate dotate cu aparate radar. Traficul rutier este monitorizat şi pe calea aerului cu ajutorul colegilor de la IGAV, astfel echipajele de la sol sunt redirecţionate către zonele unde există probleme de fluenţă a traficului,” precizează Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al IGPR.

Mobilizare generală de 1 Decembrie

Dragoş Tudorache, ministrul de Interne, a dispus ca în perioada 30 noiembrie- 4 decembrie, la nivel național să fie mobilizați zilnic peste 23.000 de angajați ai MAI. O atenție deosebită va fi acordată manifestărilor prilejuite de Ziua Națională a României, când vor fi organizate 257 de evenimente publice în 204 localități din țară, la care este preconizată participarea a aproximativ 255.000 de persoane.

Astfel, peste 7.200 de jandarmi vor fi la datorie pentru menținerea ordinii și siguranței publice la manifestările organizate în următoarele zile. Aproximativ 8.400 de polițiști vor acționa în fiecare zi pentru prevenirea și descurajarea faptelor ilegale, dar și pentru asigurarea fluenței traficului rutier atât în localități, cât și pe drumurile care converg către zone turistice, inclusiv către stațiunile montane de pe Valea Prahovei.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră