Un nou aeroport internațional în România. Unde se află şi când va fi gata

20 Apr 2016 | scris de Veronica Micu
Un nou aeroport internațional în România. Unde se află şi când va fi gata

Potrivit lui Gabor, cele mai mari sume, respectiv trei milioane de euro în 2011, 4,5 milioane în 2012, 6,5 milioane în 2013, 4,9 milioane în 2014 şi 4,7 milioane în 2015, s-au cheltuit pentru exproprieri, documentaţii, dar şi pentru construirea pistei în lungime de 2.950 de metri şi 45 metri lăţime.

"Am făcut un calcul începând din anul 2006 până acum pentru a vedea câţi bani s-au cheltuit pentru construirea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav şi este vorba de 24,7 milioane de euro, toată suma provenind din bugetul Consiliului Judeţean. Am făcut aceste calcule pentru ca să avem o situaţie exactă înainte de a intra în asociere cu Primăria Braşov, pentru finalizarea investiţiei", a declarat vicepreședinteșe CJ Brașov, conform mytex.ro.

Pentru a fi finalizat, viitorul aeroport Braşov-Ghimbav mai are nevoie de terminal, turn de control, suprafeţe de mişcare, investiţii care însumează câteva zeci de milioane de euro. CJ Braşov a accesat un credit de 3,5 milioane euro pentru continuarea lucrărilor, dar banii nu pot fi folosiţi până la modificarea Legii 297/2015, privind trecerea terenului în administrarea Consiliului Județean.

"Deocamdată, orice fel de lucrări la această investiţie au fost sistate pentru că trebuie modificată Legea 297/2015 privind trecerea terenului din administrarea Institutului Naţional pentru Cartof şi Sfeclă de Zahăr Braşov în administrarea Consiliului Judeţean. S-au încurcat foarte multe date referitoare la teren şi nu pot fi întocmite acte pentru ca terenul să fie trecut în administrarea Consiliului Judeţean. Din păcate, după ce timp de două luni am umblat pe la diferite ministere, sperând că se poate face prin hotărâre de Guvern, modificarea trebuie făcută în Parlament. Pregătim documentaţia şi o vom pune la dispoziţia parlamentarilor. Facem apel la toţi parlamentarii de Braşov să facă rapid demersuri şi să susţină modificarea legii respective”, a mai spus vicepreşedintele CJ Braşov.

În prezent, la viitorul aeroport internațional Brașov-Ghimbav este construită doar pista, în lungime de 2.850 de metri și 45 de metri lățime, care a fost inaugurată în toamna anului 2014.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră