Adrian Năstase, despre huiduielile la adresa lui Klaus Iohannis la Festivalul Enescu

31 Aug 2015
Adrian Năstase, despre huiduielile la adresa lui Klaus Iohannis la Festivalul Enescu
Fostul premier Adrian Năstase a comentat pe blogul său deschiderea Festivalului George Enescu, având și o mențiune despre huiduielile cu care a fost întâmpinat cuplul prezidențial la sosirea la eveniment, considerând că oricâte nemulțumiri ar avea unele persoane față de președintele Klaus Iohannis, gestul este deplasat și umbrește o acțiune menită să proiecteze o imagine mai bună în străinătate.

Prezentăm, integral, postarea lui Adrian Năstase.
____________________

"Aseara, a avut loc gala de deschidere a Festivalului George Enescu. Un eveniment de nivel european. Un eveniment consolidat de o lunga traditie. O bucurie pentru melomani dar nu numai pentru ei. Ieri, Sala Palatului a fost neincăpătoare. Concertul de ieri a inceput, ca de obicei, la deschiderea fiecărei editii, cu Rapsodia lui George Enescu. Interpretată minunat de Orchestra Română de Tineret, sub bagheta unui tânăr dirijor finlandez, Kristjan Jarvi. A urmat un concert de vioara cu o recunoscuta violonista – Sarah Chang. Concertul pentru vioara al lui Sibelius a fost un exercitiu de virtuozitate.

In partea a doua, am ascultat o extraordinara „montare" a unei lucrări fabuloase – Carmina Burana, de Karl Orff. Corul Filarmonicii, solistii Jennifer O'Loughlin, Max Emanuel Cencic si Levente Molnar au incantat prin vibratia interpretării, prin bucuria de a fi impreuna pe scena, alaturi de o, deja, prestigioasa Orchestră de Tineret.

M-am bucurat să reintâlnesc, cu această ocazie, numerosi prieteni si cunoscuti.

PS Am aflat ca presedintele Johannis a fost huiduit la sosire. Nu cred că a fost un lucru bun. Pentru cei care doresc să se manifeste in acest fel, sunt si vor fi destule momente politice. Este stupid ca un eveniment pozitiv, la care s-a muncit mult si pentru care se cheltuiesc multi bani, sa fie umbrit in acest fel. Va trebui să invătăm să proiectăm in exterior imagini mai bune – nu doar cu romi, nu doar cu călăuze de imigranti. Chiar dacă suntem nemultumiti de unele lucruri ( si fac parte dintre nemultumiti). Părerea mea..."

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră