Adrian Năstase: „Dacian Ciolos si-a pierdut virginitatea tehnocrata”

10 Dec 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Adrian Năstase: „Dacian Ciolos si-a pierdut virginitatea tehnocrata”

“Mergeti la vot. Nu lasati nicio sansa imposturii si demagogieiEu nu voi putea merge, duminica, la vot. Pentru un motiv stupid. Livia Stanciu mi-a interzis dreptul de a vota si de a fi ales pe o perioada de doi ani, dupa executarea pedepsei. Mai generos, Ionut Matei mi-a interzis - doar dreptul de a fi ales - dar pentru cinci ani (era mai important!). Judecatoarea de la "contopire", preocupata de reactia presei, a stabilit interdictia de cinci ani si pentru dreptul de a fi ales dar si pentru dreptul de a alege. A fost neatenta. In mod normal, as fi putut sa votez duminica. Probabil ca aceasta chestiune intra in procentul de 10% erori ale statului de drept din Romania.


De aceea, dragi prieteni, va rog sa votati si pentru mine. Eu as fi votat cu PSD. La ambele Camere. Partidul a dus o campanie inteligenta. Campania "bunului Samaritean". Nu a intrat in clinciuri, nu a jignit, nu a provocat. A combinat, in aparitiile publice, vechii comunicatori cu cei noi. A aratat profesionalismul vechii generatii cu entuziasmul celor tineri. Prezenta buna la televiziuni, clipuri de calitate.


In plus, campania celor de la PNL si a celor de la USR a fost, din punctul meu de vedere, neinspirata. Alina Gorghiu si Nicusor Dan sunt neconvingatori ca lideri, artificiali, dintr-un alt film. Prezenta unor personaje teleportate in campanie a fost jenanta. Dacian Ciolos, prin implicarea in campania electorala a PNL, si-a pierdut virginitatea tehnocrata si a brevetat o formula de parteneriat public/privat in politica. Alianta intre o persoana fizica, cu o naiva Platforma 100 si partidul Bratienilor va ramane insa in istorie, ca mezalianta.


Recunosc, sunt curios sa vad si cati vor vota, inca o data, cu Basescu. Vom putea judeca, in felul acesta, si procentul de masochism din societatea noastra.
M-as bucura ca ALDE si PRU sa faca rezultate bune si sa intre in Parlament.


RISCURI.
Cred ca voturile din diaspora vor crea, din nou, probleme. Cred ca inexistenta unei aliante electorale PSD/ALDE va fi folosita de Iohannis pentru a-l propune premier pe Ciolos. In felul acesta, s-ar putea reproduce scenariul din 2004, unii sugerand ca o factiune din ALDE ar putea sa defecteze. Consider insa ca PSD va putea invoca Legea partidelor, inclusiv prevederea referitoare la alianta pentru formarea guvernului.
Atentie deci la toate fazele de numarare a voturilor si la pregatirea aliantelor de guvernare.
Succes!”

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră