Adrian Năstase, audiat la Parchetul General în DOSARUL MINERIADEI. Fostul premier a fost citat în calitate de martor

10 Dec 2015 | scris de Veronica Micu
Adrian Năstase, audiat la Parchetul General în DOSARUL MINERIADEI. Fostul premier a fost citat în calitate de martor

"Sunt invitat ca martor. O să văd care sunt chestiunile care interesează în acest dosar, dacă pot să ajut cu ceva", a spus Adrian Năstase.

Fostul premier a precizat că în iunie 1990 răspundea de relațiile externe din cadrul FSN și nu era demnitar al statului român.

Procurorii militari au dispus schimbarea încadrării juridice și efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii contra umanității, constând în reprimarea violentă a manifestației din Piața Universității, din dimineața zilei de 13 iunie 1990, soldată cu decesul a patru persoane și rănirea prin împușcare a altor trei, precum și vătămarea corporală și lipsirea de libertate a aproximativ 1.000 de persoane în zilele de 14 și 15 iunie 1990, ca urmare a atacului violent declanșat de către muncitori din unele centre industriale și bazine carbonifere din țară.

Până în prezent, în acest dosar au fost puși sub acuzare fostul președinte Ion Iliescu, fostul director SRI Virgil Măgureanu, amiralul în rezervă Emil "Cico" Dumitrescu și Cazimir Ionescu.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră