Ministrul Cioloș, anunț important despre Portul Tulcea

18 Apr 2016 | scris de Cristi Ionescu
Ministrul Cioloș, anunț important despre Portul Tulcea

Premierul Dacian Cioloș a declarat că administrarea portului din Tulcea ar putea fi transferată de la Ministerul Transporturilor.

"Am discutat și de posibilitatea de a transfera la autoritatea locală administrarea portului din Tulcea, cu condiția că autoritatea locală se angajează să investească în modernizarea și în punerea în valoare a acestui port. Să nu pățim așa cum s-a întâmplat în alte cazuri când Ministerul Transporturilor a transferat gestiunea unor porturi la autorități locale și acestea, din lipse de resurse financiare, au lăsat în paragină infrastructura respectivă. În cazul de față avem fonduri în mod normal alocate și prin fondurile europene și ar trebui autoritatea locală împreună cu actorii din Deltă să găsească modalitatea cea mai eficientă de a folosi și invesțiile în acest port pentru a dezvolta o rețea multimodală de transport durabil în Deltă, care să fie adaptată la specificul de aici", a precizat Dacian Cioloș, luni, după o dezbatere publică referitoare la Strategia Deltei Dunării.

Administrarea portului din Tulcea este deținută în prezent de Administrația Porturilor Dunării Maritime (APDM) de la Galați, companie națională aflată în subordinea Ministerului Transporturilor.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră