RADARELE ascunse ar putea deveni amintire? Ce i-au cerut oamenii în uniformă ministrului Oprea: "Pot afecta autoritatea poliţistului (...)"

02 Oct 2015
RADARELE ascunse ar putea deveni amintire? Ce i-au cerut oamenii în uniformă ministrului Oprea:
Radarele care stau la pândă în maşini neinscripţionate, spre disperarea soferilor nemultumiti,  ar putea dispărea.  Asa spun sindicalistii care sustin ca au facut o adresa catre Ministerul de Interne pentru a rezolva problema radarelor ascunse. Oamenii legii cer acum sprijin şefului de la Interne pentru ca radarele să fie la vedere si pentru a se renunta totodata la planul de amenzi pe care fiecare politist in are in fisa postului. Ministerul este singurul care, printr-un proiect de lege, ar putea desfiinţa aceasta practica. 

Poliţiştii vor să pună radarele la vedere, exact în locurile periculoase de pe şosele, sustinand ca acest lucru le afecteza imaginea, cei mai multi soferi considerand ca oamenii in uniforma stau la panda. 

"Am formulat o adresă către Minister prin care am arătat cauzele care pot afecta autoritatea poliţistului. Am evidenţiat şi imaginea proastă pe care o fac poliţiştii prin postarea la intrarea sau ieşirea din localitate în zone de vânătoare şi nu neapărat unde s-ar impune", a spus Vasile Lincu, preşedintele sindicatului Pro LEX, potrivit digi24.ro.

Ce declara ministrul Oprea despre politistii care stau la panda cu radarele

In august 2015, ministrul Oprea declara ca poliţiştii care plantează radare în cele mai neobişnuite locuri, astfel încât să nu fie văzute şi agenţii stau la pândă ca să-şi facă planul de amenzi sunt uscăturile sistemului.  Acesta atrage însă atenţia că, de cele mai multe ori, poliţiştii sunt de bună-credinţă şi vor să reducă numărul mare de accidente. E nevoie de mai multă prevenţie, pentru că sunt tot mai mulţi vitezomani, adauga atunci  Gabriel Oprea.






Alte stiri din Actualitate

Ultima oră