Adi Despot povesteste cosmarul de la Colectiv "Am ramas prins in aceasta ambuscada"

03 Noi 2015
Adi Despot povesteste cosmarul de la Colectiv
Adi Despot, solistul trupei" Vita de Vie" a fost audiat,in calitate de martor, de procurorii care ancheteaza incendiul de la clubul Colectiv. Iata declaratia data de acesta:

"Știam că în noaptea de 30/31.10.2015 urma să aibă loc un concert al formației Goodbye to Gravity în clubul Colectiv, iar eu sunt prieten cu membrii formației, respectiv Pascu Alexandru, Vlad Țelea, Mihai Alexandru, Enache Cristian și Andrei Galuț. La momentul când am ajuns eu în club, totul era deja instalat și pregătit pentru începerea concertului. De la Andrei Galuț știam că urmează să fie folosite și artificii în cadrul concertului, dar mai multe aspecte nu am întrebat. Eu m-am dus singur la acest concert, neînsoțit. Eu am cântat în Colectiv de mai multe ori și am remarcat cei doi stâlpi de susținere ai pasarelei tehnice că sunt îmbrăcați într-un burete, aproximativ de la înălțimea de 1,90 — 2,00 metri. Nu-mi aduc aminte ca și tavanul să fie acoperit cu un burete similar. Nu am remarcat în interiorul clubului să fie amplasate materiale specifice stingerii incendiilor, tip extinctoare etc.", a spus Adrian Despot, citat de Agerpres.

Artistul a adăugat că, la începutul concertului, se afla în partea stângă a scenei, privit frontal, în fața barului.

Din câte își amintește, până la începerea incendiului, trupa Goodbye to Gravity a cântat aproximativ cinci melodii și nu a văzut să fie instalate pe stâlpii de susținere artificii sau materiale pirotehnice și nici nu a remarcat ca, după prima melodie, membrii trupei să fi folosit artificii.

Apoi, Adrian Despot a ajuns în partea stângă a scenei, în zona de backstage, deoarece urma să cânte împreună cu membrii trupei o melodie.

"M-am așezat pe o canapea, iar vizibilitatea îmi era obturată de un perete fals, din rigips, de aproximativ 2 metri înălțime, care este amplasat între backstage și sală. Efectiv, este așezat acolo pentru ca publicul să nu poată vedea backstage-ul.

La rândul meu, nici eu nu vedeam publicul, nici pasarela cu stâlpii de susținere, pentru că nu aveam vizibilitate. Din poziția în care mă aflam, eu vedeam doar o porțiune din scenă, nu puteam vedea stâlpii de susținere, pasarele pe care sunt amplasate proiectoarele și nici persoanele din public. La un moment dat, în timp ce stăteam pe canapea, l-am auzit pe solistul trupei spunând ceva de genul 'a luat foc!'. M-am ridicat de pe canapea să văd ce se întâmplă, deoarece muzica se oprise, și am văzut că tot tavanul de deasupra scenei luase foc. Nu am remarcat ca cineva să încerce să stingă incendiul.

Mi-am luat hainele din cuier, am alergat către ieșire, iar în momentul în care am ajuns în dreptul ieșirii, mai exact la intrarea în containerul de la accesul în club, iar acolo era foarte multă lume, dar nu se putea ieși. S-a creat o ambuscadă la intrarea în container, deoarece multe persoane erau deja căzute pe jos, iar din spate erau alte persoane care împingeau. La rândul meu, și eu am căzut, iar sub mine mi-am dat seama că se aflau mai multe persoane. Peste mine au căzut mai mulți oameni și am rămas prins în acea ambuscadă"(...)

"La un moment dat, s-a simțit un val de aer, am remarcat o flacără foarte mare, iar de sus cădeau bucăți de burete ars și lemn ars. La un moment dat, am auzit zgomote din exterior, ca și cum cineva încerca să spargă peretele și să creeze o ieșire. Atunci, am simțit că presiunea corpurilor omenești de deasupra mea s-a slăbit, și am dedus că cineva reușește să scoată oamenii din interior. M-am ridicat la rândul meu și am plecat târâș spre ieșire. M-am uitat în spatele meu, în club, și nu am mai văzut nicio persoană. Până am ajuns la ieșire, am reușit să trag o fată afară, care era conștientă. La ieșirea afară, am văzut aproximativ 30 de persoane, unele care suferiseră arsuri, iar alte persoane erau sănătoase. Nu am observat nicio persoană decedată", a mai precizat cunoscutul artist.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră