Cine îi îmbracă pe studenţii de la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza?

06 Iul 2015
Cine îi îmbracă pe studenţii de la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza?
Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza a cumpărat uniforme de poliţie, cămăşi, cravate, şepci şi încălţăminte cu feţe de piele pentru absolvenţi, dar şi pentru viitorii studenţi care vor începe cursurile în toamnă.

Pentru echiparea celor două generaţii de studenţi, Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza a plătit aproximativ 2,7 milioane de lei, adică puţin peste 600.000 de euro.
Petre Ionaşcu lucrează la Biroul de Achiziţii al Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza. Acesta a declarat pentru mariustuca.ro că, echipamentul achiziţionat este destinat pentru echiparea promoţiei de ofiţeri care au absolvit anul acesta, dar şi pentru studenţii care se vor începe cursurile în toamnă.

Potrivit anunţului de atribuire a contractului, cei mai mulţi bani se duc la firma Monica Design Impex de la care s-a cumpărat costume de reprezentare cu accesorii în valoare de 851.528 lei, fără TVA. Această societate vinde haine militare pentru Poliţie, Jandarmerie şi Armată, fiind patronată de Mona Manuela Axinia şi Iulian Barabete.

Mona Manuela Axinia a declarat că, firma are experienţă după ce a cîştigat de-a lungul timpului mai multe contracte la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza.

O altă firmă abonată la contractele cu instituţiile militare ale statului este Treximco. La Academie a vândut şepci de stofă de vară şi iarnă în valoare de 160 754 lei, fără TVA. Cămăşile şi tricourile au fost furnizate de N.G.M. Company SRL, iar valoarea contractului a fost de peste 584 mii lei, fără TVA.

Cravatele şi costumul unic cu 2 pantaloni şi scurtă uniformă de serviciu au fost cumpărate de la S & G Comercial, contra sumei de 197.104 lei, fără TVA.

Lenox prod Srl le oferă studenţilor ghetele şi bocancii pentru care Academia de Poliţie a plătit 248.409 lei, fără TVA. Curelele, centurile şi pantofii au fost cumpărate de la Candrani Industrz SRL, pentru care s-a plătit 464.249 lei. Pentru contractul de furnizare ciorapi s-a plătit firmei Monedy aproximativ 65 de mii de lei.

Nu în ultimul rând au fost cumpărate insigne pentru absolvenţii Academie. Contractul în valoare de 15.341 lei a fost adjudecat de firma Comgar International.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră