Atenţie! 5,7 milioane de copii, supuşi la munci forţate, şi 1,8 milioane de copii, victime ale abuzurilor sexuale

15 Sep 2015
Atenţie! 5,7 milioane de copii, supuşi la munci forţate, şi 1,8 milioane de copii, victime ale abuzurilor sexuale
În lume, 5,7 milioane de copii sclavi sunt supuşi la munci forţate. Şi serviciile sexuale fac 1,8 milioane de victime copii. Pentru a afla care este impactul acestor abuzuri asupra sănătăţii fizice şi mentale a victimelor, cercetătorii britanici au monitorizat îndeaproape copii asiatici, scapaţi din aceste reţele de trafic.

În colaborarea cu Organizaţia Internaţională pentru emigranţi, cercetătorii de la London school of hygiene&tropical medicine au monitorizat 387 de copii şi adolescenţi cu vârste între 10 şi 17 ani, toţi supravieţuitori ai traficului de copii din Asia (Cambodgia, Thailanda, Vietnam). Rezultatul: 1% dintre băieţi au fost victime ale violenţelor sexuale, faţă de 23% dintre fete. O treime dintre copii au raportat răni fizice legate de aceste violuri sau de condiţiile de muncă forţată. „O sănătate a minţii fragilă, acte de violenţă, tentative de suicid au fost frecvent reperate la aceşti copii”, relevă cercetătorii britanici. Tulburările mentale sunt dintre cele mai frecvente: peste jumătate dintre copii (56%) sunt afectaţi de depresie, o treime suferă de anxietate majoră şi un sfert prezintă sindromul de stres post-traumatic.

Acte de mutilare şi tentative de suicid au fost raportate la 12% dintre copii în luna ce a premers debutul acestui studiu. Toţi copiii lucrau într-un mediu insalabru şi fără pauze, şapte zile din şapte.

O altă informaţie: băieţii se confruntau în marea lor majoritate cu condiţii vitrege de viaţă, fără acces la apă, privaţi de un pat. Şi rănile grave (arsuri, fracturi etc.) afectau 21% dintr băieţi şi 7% dintre fete.

Doctorul Cathy Zimmeerman, unul dintre autorii acestui studiu, remarcă faptul că multe dintre aceste tulburări persistă chiar dacă unii copii au reuşit să-şi regăsească familiile. Mai mult de jumătate dintre aceşti copii au mărturisit că sunt neliniştiţi chiar dacă au revenit în familiile lor.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră