A patra zi de proteste în Capitală. Manifestanții s-au strâns la Universitate

06 Noi 2015
A patra zi de proteste în Capitală. Manifestanții s-au strâns la Universitate
UPDATE: În jur de 5.000 de persoane protestează în această seară în Piața Universității.

Aproximativ două mii de persoane s-au strâns din nou în Piata Universtităţii, in a patra zi de proteste anti-guvrenamentale. Oamenii agită steaguri şi au pancarte cu mesaje precum: "Generaţia care nu tace", "Justiţie, nu minciună", "Până ieri popor naiv, astăzi suntem Colectiv". "România trezește-te", "Fără comuniști și membri de partide", "Demisia Parlamentului, alegeri anticipate", "Vrem acasă Diaspora".

Chemarea la mitingul de vineri seară a fost făcută, ca şi în zilele precedente, pe Facebook: ”Vineri 06 si sâmbătă 07 se anunţa cele mai ample proteste organizate din aceasta săptămană. Rugăm participanţii sa rămână la Piaţa Universităţi, acolo unde au loc evenimentele, făra a mai pleca de colo până colo !!!!”.

Într-un manifest distribuit de către manifestanți i se solicită președintelui României, în conformitate cu Constituția, declanșarea unui referendum care să vizeze "desființarea tuturor partidelor politice și scoaterea lor în afara legii". De asemenea, se solicită simplificarea aparatului de conducere a statului și ocuparea noilor posturi prin concurs.  Unii dintre ei au afișat și pancarte pe care este scris "Iohannis vino în piață, să ne faci față!", "Iohannis demisia!". În replică, alți protestatari au reacționat verbal, acuzându-i pe aceștia că ar fi plătiți.



Alte stiri din Actualitate

Ultima oră